Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
İnternet
 

Bunun adı sansür

Bunun adı sansür
 

http://www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com


Bir gün bunu olacağını biliyordum desem... Eminim bir çoğunuz artık "Tehlikenin Farkındasınızdır" ... Bakalım sıra bize ne zaman gelecek? Bu soruyu sormak bile ürkütücü ama şimdi birlik olma zamanı. Ne yapılır bilmiyorum henüz ama sıranın bize gelmesini beklemeye niyetim yok. Eğer FACEBOOKta profiliniz varsa bu gurupta
http://www.facebook.com/group.php?gid=31605427901&ref=nf
verilen bilgiler doğrultusunda blogunuzu başka bir yere taşıma şansınız varmış . Öyle deniyor. Anlamıyorum ki bu bilgisayar işinden anlatayım size. Belki yardımı olur dedim.

Kurunun yanında yaş da yanıyor gibi bir durum var heralde. Ama ne olursa olsun onca insanın emeğini görmezden gelmek kişilik haklarına saygısızlık değil de ne? Sorarım size.

Bu arada aynı guruba mesaj atan bir arkadaşımız şu metni sunmuş. Dileyen katılabilir. Ama birşeyler yapmak lazım.. Siz de bu metni kopyalayıp blogunuza ekleyin ki daha çok kişiye ulaşabilelim..

İTİRAZ METNİ
sayın türkiye cumhuriyeti milletvekili,

"5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun" adı altında çağımıza ve bize hiç yakışmayan bir kanun sebebiyle ülkemizde çeşitli internet sitelerine erişim engellenmektedir. Bu kanun şu anki biçimiyle sadece ülkemizi çağdışı bir konuma sürüklemekle kalmamakta, bununla birlikte insan hakları evrensel beyannamesinin 11. ve 19. maddelerine aykırılık teşkil etmektedir.

Beyannamenin 11. maddesine göre kişinin suçu ispatlanana kadar suçsuz sayılacağı ilkesi, bu kanundaki gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda tedbir amaçlı yayın durdurması ile çiğnenmektedir.

Yine beyannamenin 11. maddesine göre zanlıya adil dava hakkı tanınmadan suçlu ilan edilememesi gerekliliği de bu kanunla ihlal edilmekte, kendini savunma hakkı verilmeyen uluslararası siteler de kapatılmaktadır.

Bu kanun, beyannamenin 19. maddesine göre herkesin sahibi olması gereken fikir sahibi olma ve ifade etme hakkı, daha da önemlisi kişinin herhangi bir ortamda, kısıtlama olmaksızın bilgi edinme hakkına karşı çıkmaktadır.

Bunlardan daha da elim ve vahim olmak üzere, sayın milletvekili, bu kanun Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine gelmesine engel olmaktadır.

İşte tüm bu saydığım sebeplerden dolayı, sayın Türkiye Cumhuriyeti milletvekili, bu kanunun iptali için en kısa sürede bir çaba göstermezseniz ve bu çabanın samimiyetine bu yasadan dolayı hicap duyan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan beni inandırmazsanız bundan sonraki herhangi bir yerel veya genel seçimde, size ve varsa temsil ettiğiniz partinize oy vermeyeceğimi ve çevreme de bu yönde telkinde bulunacağımı bildiririm.

Saygılarımla,
isim soyisim
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı

mail atılabilecek adresler:

halklailiskiler@chp.org.tr
halklailiskiler@mhp.org.tr
kamer.genc@tbmm.gov.tr
ufukuras@ufukuras.net
ve http://www.tbmm.gov.tr/...lop/owa/e_posta.uye_e_posta adresindeki tüm adresler.
metin ekshi sözlükten alınmıştır.

Bu siteden arama motoruna yazıp istediğiniz blogger a ulaşmanız mümkünmüş.. Ama yorum yapılamıyor.. Çaresi var ama??? Bu kadar insanı mağdur etmenin bir alemi yok tabii.. Yine hakkımızı aramalıyız derim ben..

http://www.hidemyass.com/

Sağol http://www.hamdivehusnucan.blogcu.com/

Bir de bunu okuyun.. tabii hidemyass 'tan gireceksiniz aşaıdaki adresi..

http://www.annekaz.com/2008/10/ite-bloggera-girmenin-yolu.html

 
Toplam blog
: 49
: 4247
Kayıt tarihi
: 01.01.08
 
 

1971 Merzifon doğumluyum. Hayatın her alanında üretmenin doğruluğuna inanıyorum.. Evliyim ve Mert ..