Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Tarih
 

Burada sizleri görmek istiyorum

Burada sizleri görmek istiyorum
 

ÖNSÖZ

Zaman ne kadar çabuk geçmiş. En son yayınladığım blog yazımın tarihine baktım. Temmuz ayında yayınlamışım. Benim için daha dün gibi. Bu zaman aralığında neler yaptık diye geçmişe baksak çoğunu hatırlayamayız. Bahara veda ettik derken. Baktık yaz mevsimini de uğurlamışız. Sonbahara merhaba demişiz. Ramazan-ı şerif aynı’da. İçimiz buruk girdiğimiz mübarek ramazan bayramını da geride bıraktık. İnşallah aydınlık, barış dolu günlerle yolumuza devam ederiz

Hay’r ve Şer Allah’tandır. Burada yeni bir blog yazı dizisiyle karşınıza çıkacağım. “PEYGAMBERLER TARİHİ” Burada Kuran-ı Kerimde ki Kıssa ve Hisselerden yola çıkarak anlatacağım. Kuran-ı Kerimde adı geçen 27 peygamberin hayatlarını, mucizelerini, ibretlik olayları, bizlere vermek istedikleri mesajları. Dünya hayatının gerçeğini, tarihi bir havayla anlatacağım. Asla mitoloji gözü ile bakmayacağız. Burada bizler, klasik tarihten, edebiyattan, Victor Hugolardan, Edison’lardan, Sokrat’lardan, Homeros’lardan çok önemli bir tarihi gerçeklerle yüzleşeğiz. Kaçımız Kuran-ı kerim okumasını biliyoruz. Bilsekte bilmesekte, Kuran-ı Türkçe Meali ile okuyoruz. Burada sizlere bir nevi, özüne bağlı kalarak. Kuran-ı Kerimi, Türkçe olarak anlatacağım. Gerçek yaşanmış, hayatlar ve hikâyelerle. Okuyacağınıza şimdiden kalbimle inanıyorum. Yanlış bir şeyler yazılmış olduğunu fark ettiğiniz de. Kuran-ı Kerimi açıp okuyabilirsiniz.

—İlk İnsan ve İlk Peygamber Hz. Adem (Hz. İdris ve Hz. Şit)
-Hz. Hud ve Hz. Salih
-Hz. Nuh’un Hayatı
-Hz. İbrahim, Hz. İsmail ve Nemrut
-Hz. Yusuf ve Hz. Yakup’un Hayatı
-Hükümdar Peygamberler (Hz. Davut ve Hz. Süleyman)
-Hz. Lut ve Sodom Gomorra
-Hz. Eyüp ve Hz. Lokman
-Hz. Musa ve Hz. Harun
-Hz. Musa ve Firavun’un Sonu
-Hz. Meryem ve hz. Zekeriya
-Hz. İsa’nın Hayatı
-Hz. İsa’nın Son Saatleri
-Hz. Muhammed (a.s)

Bu sıralamaya göre anlatacağım. Burada dünya hayatının gerçeğini daha iyi anlamış olacağız. Bizleri hayrete düşürecek ibretlik olaylarla karşılacağız. Ben hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Editörlerin ve Siz blog okuyucularının da hoşgörü ve samimiyetleri ile karşılayacağına şimdiden yüreğimle inanıyorum. Rahman ve Rahim olan Allahın adıyla. Sizlere” - İlk İnsan ve İlk Peygamber Hz. Âdem” Yazısını sunacağım.Klasik tarihte anlatılmayan.Bu yeni yazı dizisiyle beraber Tarihin gerçek, esrarengiz sayfalarına doğru yolculuğa çıkacağız.

Saygılarımla A.Ümit Yıldız.

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..