Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Burdur emniyet personeli Karaburun´da ağaç dikme etkinliğinde buluştu

Burdur emniyet personeli Karaburun´da ağaç dikme etkinliğinde buluştu
 

Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan


Burdur Emniyet Personeli Karaburun´da Ağaç Dikme Etkinliğinde Buluştu

Burdur Emniyet Müdürlüğü personeli, 10 Nisan Polis Günü Etkinlikleri kapsamında, Burdur Gölü batı kıyında bulunan Karaburun mevkisindeki Polis Ormanı´na yaklaşık 300 ağaç dikti.

Burdur Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı polis ekipleri, Müdürleri celal Aydoğan önderliğinde 5 yıl önce kurdukları Polis Hatıra Ormanı´na yaklaşık 300 ağaç dikti. Polis hatıra ormanına her yıl olduğu gibi bu yılda ağaçlandırma yapan Burdur Emniyet Müdürlüğü personeli, geçmiş 5 yıllık deneyimlerine dayanarak ağaç dikmede uzmanlaştıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan kısa bir açıklama yaparak, ´biz bu alanı 2007 yılında ağaçlandırmaya başladık. Ancak diktiğimiz ağarlardan bir tanesi tuttu, diğerlerini ise tutturamadık. Tek tutan fidan yanında durduğumuz bu fidan. Bu da benim ağacım. Bu deneyimden çok yararlandık. Şimdi her yıl 10 Nisan Polis haftasındaki ağaçlandırma çalışmalarını havaların da iyi gitmesi nedeniyle bu yıl zamanında hiç ara vermeden yapmak istedik. ´dedi.     

Aydoğan, ´Burdur Göl´ü kıyısında Karaburun mevkisindeki bu ağaçlandırma alanında 2007–2012 yılları arasındaki 5 yıllık süre içinde 1500 civarında ağaç diktik. Bizim kadromuzda 650 personel var. Yani neredeyse her polisin iki fidanı mevcut. Bu yıldan itibaren de Burdur Orman İşletme Müdürlüğü ile yapacağımız bir protokol çerçevesinde kendi ormanımızın bakımını ve korunmasını kendimiz üstleneceğiz. Şu anda bu yıl içinde de 300 civarında fidan diktik. Burası taşlık bir alandı. Bizler buradan bir römork dolusu taş ayıkladık. Gerçi ağaçlandırılan alanın taşlık olmasında fayda var ama yerin de bakıma ihtiyacının olduğunun bilincindeyiz. Orman İşletme Müdürlüğü bize bu imkânı verip vermeyeceğini bilmiyoruz. Sizin huzurunuzda soralım verip vermeyeceğini.´ Şeklinde konuşarak Orman İşletme Müdürlüğüne yöneldi. Orman İşletme Müdürlüğü de böyle bir isteği geri çeviremeyeceğini, çok memnun olduğunu, seve seve kabul ettiğini belirterek Karaburun´da tepelerde de ağaç dikme iznini, Polis Ormanının bakım ve korunması işini polislere tevdi etti.

Celal Aydoğan, fidan dikim faaliyetinden sonra Polis Göl Tesislerinde gazetecilere yemek verdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..