Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Burhaniye (48.yaz)

Burhaniye (48.yaz)
 

Ören Plajı


 

Burhaniye veya Ayvalık tarafına gidenler bilir, yol kenarlarında “Buz gibi KaraDut “ şurubu satılır. Yaz sıcağında serinlemek için iyi bir tercihtir, çok güzeldir. Bu yaz tatilini Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Ören’de geçirdik. Ören’in denizi karadut şurubu gibi buz gibi idi. Sıcak kumsaldan ayağınız yana yana denize vardığınızda buz gibi su ile karşılaşıyordunuz, bırakın yüzmeyi su içinde kalmak saniyeleri buluyordu. Akçay’ın soğuk soğu meşhurdur, Altınoluk, Küçükkuyu ve Ayvalık da genelde deniz soğuktur, ama bu sene bir başka soğuktu. Günlerdir dinmeyen kuzey yönlü rüzgarlar neden olabilir. Bu yaz Maramara ve Ege de rüzgarlar hiç eksik olmadı, doğal klima bir yerde bizleri bunaltmadı, iyi oldu denebilir. Bizde bol bol güneşlendik. Akşamları Ören’de dolaştık, sıkılmadık, ramazana rağmen on beş yıl boyunca aralıkla gittiğimiz Ören’de eğlendik.

Bu yılki mütevazi tatilimizi Burahaniye merkezli Ayvalık, Bozcaada da geçirdik. Ayvalık’ta Cunda ve Küçükköy tarafındaki Badavut mevki harika idi. Sardalya yemeyi ihmal etmedik. Ayvalık bu sene gözüme daha güzel geldi. Merkezdeki trafik aynıydı, Cunda da ramazan olmasına rağmen çok gezgin vardı.

Geçen sene gittiğimiz Bozcaada’ya tekrar 3 günlüğüne gittik. Rüzgar orada da vardı, geceleri üşüdük. Ayazma plajında kuzey yönlü rüzgarlardan uzak bol bol denize girdik. Geçen yıl gitmediğimiz Rüzgar pervanelerine gidip güneşin batışını seyrettik. Limanda Adaçayı ve Türk kahvesi içmeyi, şarap ve hediyelik eşya almayı ihmal etmedik. Ada huzurunu içimize çektik.

Edremit körfezi İstanbulluların tatilini geçirdiği güzel yerlerden biri, bu yıl da birçok kişi tercihini bu bölgeye yapmış. Bölgede birçok yazlıkçı da var. Tabi misafirler de. Bölgenin en güzel yanı nem yok, terlemiyorsun. Sebze meyve bol ve ucuz. Trafik rahat. Daha ne olsun değil mi. Yalnız mevsim kısa olduğu için konaklama ucuz değil, kanımca normal.  Mevsim uzarsa, İstanbul İzmir yolu tamamlandığında konaklama ücretleri biraz daha ucuzlayabilir.

Tatilimizin son haftası ( ramazan bayramı öncesi ) Ergenekon davasının sonuçları açıklandı, dolayısıyla keyfimiz kaçtı. Açıklamanın yapıldığı pazartesi günü, TV den naklen izledim ( birçok kanal vermedi). Twitter, Facebook daki durum değerlendirmeleri zirve yaptı. Gezi olaylarından beri Twitter’da da büyük ilerleme kaydettik.

Ergenekon yorumlarımı sonraya bırakıp bir tatil paylaşımını daha noktalayalım…

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..