Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '13

 
Kategori
İstanbul
 

Sultanahmet Meydanında Ramazan

Sultanahmet Meydanında Ramazan
 

En son on yıl önce gitmiştik, o zaman sonbahardı. On yıl aradan sonra dün cumartesi akşamı yine Sultanahmet meydanındaydık. Saat akşam yedi gibi meydandaydık, oruç açılmasına bir bucuk saat olmasına rağmen alan oldukça kalabalıktı. Yemek yemek oldukça sıkıntılı görünüyordu. Meydanın yeşil alanları insanlarca doldurulmuştu. Kilimini minderini alan nevalesiyle meydana gelmişti.

Biz yemek işini Sirkeci tarafında halledip tekrar meydana çıktık. Meydanda gerçekten çok kirli bir kalabalık vardı, 3. sınıf müslüman ülkelerinin görüntüsü hakimdi. Yerlere serilmiş yüzlerce insan oruç açmanın rahatlamasıyla yamulmuş vaziyette bizleri seyrediyorlardı.

Asırlık Tatlar ve Sanatlar isimli ramazan için açılan koridorda yürümenin imkanı yoktu, millet birbirini çiğniyordu. Belediye görevlileri çaresizlik içerisinde düzeni sağlamaya çalışıyordu. 

Sultanahmet meydanı İstanbul'un sembollerindendir. Gezginlerin en çok ziyaret ettiği yerdir. Tarihi yarımadanın merkezidir. Dün yaşadığım ortam, beni çok üzdü. Yüzlerce binlerce gezgin bu ortamı görüyor, resmen rezillik. İstanbul'un tanıtım açısından sıkıntılı bir durum oluşturmakta. Yerlere serilen kilimlerdeki, minderlerdeki ( beş liraya kalitesiz kilim satan işportacılar vardı) hatta gazete kağıtlarının üzerindeki insanlar İstanbul'un gerçek halkı değildi. Belediyenin organizasyon bozukluğu ne yazık ki gerçek İstanbulluları üzmüş ve İstanbul imajınına gölge düşürmüştür.

Ramazan süresince Sultanahmet'e gidecekseniz, özellikle haftasonu gidecekseniz bir kez daha düşünün. Hiç tavsiye etmem. Yine de giderseniz benim gibi üzülebilirsiniz. Benden söylemesi.

Not: Fotodaki durum dün akşamı yansıtmıyor, sizleri yanıltmasın...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..