Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Çan'a Ot Tıkama Süreci Sekteye Uğruyor

Çan'a Ot Tıkama Süreci Sekteye Uğruyor
 

Şuracıkta iki kelam çiziktiriyoruz işte kafamızın bastığı ölçüde. Fakat kafamız o denli yoğun basmıyor. O kafanın basması için düşünmeye, düşünebilmek için de zamana, okumaya ihtiyacı var. O zamanı yaratabilmek için ise kırk takla atmaktan öteye şansımız yok. Kafanıza binbir türlü soru takılıyor. Bunlardan bir tanesini kısaca ele almak istiyorum. İnsan merak ediyor işte. Van Başsavcıvekili Bahadır Sakaoğlu, Uşak’a düz savcı olarak atanmış. Yerine ise Tavşanlı Başsavcısı Osman Nuri Güler getirilmiş.
Neden?
Merak ediyorum işte bu durumu.
Neden Savcı Bahadır Sakaoğlu’nun yeri değişti?
Kafam basmadığından bu duruma Başsavcıvekili Bahadır Sakaoğlu’nun kim olduğunu merak ettim ve kısaca kendisi hakkında bilgi sahibi oldum.
Kimdir Başsavcıvekili Bahadır Sakaoğlu?
Şayet gündemi az çok yakından izliyorsanız Bahadır Sakaoğlu ismini duymuşsunuzdur. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 12 korucu öldürülmüştü ve cesetleri tabura gömülmüştü. İşte o cesetleri bulabilmek için Savcı Bahadır Sakaoğlu tabur içerisinde kazı yaptırıyordu.
Başka bir şey söylemeye gerek var mı bilmem ki?
Basavcıvekili Bahadır Sakaoğlu hakkında daha fazla bir şey bilmeye gerek yok.

Mustafa Duyar kimdi?
Hatırladınız mı?
Hani şu Sabancı Suikastinin sanığı Mustafa Duyar.
15 Şubat 1999 tarihinde Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir isyan çıkmıştı ve kafasından tabanca ile vurularak öldürülmüştü. Öldürenler ise Nuriş Kardeşlerdi. Namı diğer “Karagümrük Çetesi”.
Nuri Ergin bir video görüntüsünde cezaevinin camından bağırıyordu “Devlet bize adam öldürttü” diye.

Bir süreden beri HSYK’de bir tıkanma yaşanıyordu. Ergenekon Savcılarının görev yeri değiştirilmek isteniyordu ve bu yer değiştirmede en etkin rolü oynayan isim ise HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’du. Ne var ki Ali Suat Ertosun bu isteğini hayata geçiremedi ve Ergenekon soruşturmasını yürüten heyet 21 günlük savaş sonrasında yerinde kaldı.

Ali Suat Ertosun hakkında ciddi iddialar söz konusu.

Can Dündar bir dönem Sabancı Suikasti Sanığı Mustafa Duyar’la görüşmek ister ve bu konuda bakanlık izin verir. Ne var ki izin vermeyen bir kişi vardır. Doğru tahmin ettiniz.
Savcı Ali Suat Ertosun.
İnsan sormadan edemiyor işte “Neden Can Dündar, bakanın izni olmasına rağmen savcı tarafından Mustafa Duyar ile görüştürülmüyor?”.
Biliyoruz ki Mustafa Duyar ilginç açıklamalarda bulunacaktı. Zaten bu açıklamalarda bulunma endişesinden dolayı Mustafa Duyar Afyon E Tipi Cezaevine gönderilmiş ve kendisi bu cezaevine gitmek istememişti. Çünkü öldürüleceğini tahmin ediyordu. Aynı anda Karagümrük Çetesi de yine Savcı Ertosun tarafından Afyon E Tipi Cezaevine naklediliyor ve bir süre sonra çıkan isyanda Mustafa Duyar tabanca ile öldürülüyordu.

Ali Suat Ertosun’un Ergenekon Davasından tutuklu bulunan Albay Cemal Temizöz ile de ilişkilerinin sıkı fıkı olduğunu okuyoruz ve hatta ve hatta komutanın bağ evinde sıkı bir şekilde ağırlandığıda kim gazeteciler tarafında dillendiriliyor.
Her neyse, bunlar bir yanada bundan on yıl önce “Hayata Dönüş” denen ama aslında “Hayata Veda” diye nitelenebilecek bir operasyon yapılmış ve 32 kişinin ölümü ile sonuçlanmıştı bu operasyon. Bu operasyonun tam göbeğinde Savcı Ali Fuat Ertosun ismini görüyoruz.

İddiamız neydi?
Tekrar hatırlatmak gerekirse “Bu ülkenin iktidarı Yüksek Askeri Bürokrasi ve Yüksek Yargı Bürokrasisidir”.

Asker ve Yargı canı istediği gibi at oynatıyor ve hukuku istediği şekle rahatlıkla sokabiliyor. Demokrasinin çanına ot tıkıyor. Ne varki bu ot tıkama süreci sekteye uğruyor gibi geliyor bana.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..