Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '09

 
Kategori
Ankara
 

Çankaya "Yeni Toplumcu Belediyecilik" (2)

Çankaya "Yeni Toplumcu Belediyecilik" (2)
 

Çankaya'da Şehir Plancısı Haki Bülent TANIK yönetiminde, "Yeni Toplumcu Belediyecilik" adı altında, acaba, altı ayda neler yapılmıştı!

Konuşmalar, konuşmalar, yemekler, ziyaretler...

* H.Bülent TANIK, belediye çalışanlarına yönelik yapmış olduğu konuşmada, birinci önceliğinin belediye çalışanları olduğunu kaydetti. Konuşmasında "ayrımsız, geçmiş döneme hiç bakmaksızın, özel kimlik ve inançları ayrımcı unsur veya özellik olarak görmeksizin çalışacağız" dedi!

Birinci önceliğinin 5393 sayılı 'Belediye Kanunu' çerçevesinde, halkın müşterek yerel ihtiyaçları olması gerekirken, belediye başkanının sendika başkanı gibi, ikide bir önceliğinin çalışanlar olduğunu söylemesi ve belediyenin web sitesinde bunu yayınlaması ne anlama geliyordu?

Herhalde sendikacılar için birinci öncelik çalışanlardı... Başkan tarafından atanan bürokratik yapı incelendiğinde atamalarda "özel kimlik ve inançların" ayrımcı unsur olarak değerlendirildiği izlenimi edinildi!

* H.Bülent TANIK, Ankara Büyükşehir Metropol İlçe Belediye Başkanlarını yemeğe davet etti. 4 CHP'li ve 2 MHP'li Belediye Başkanı yemeğe katıldı. İ.Melih GÖKÇEK ve 9 AKP'li Belediye Başkanı yemeğe katılmadı!

* H.Bülent TANIK, MHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet KÖYCE ve beraberindeki heyeti kabulü sırasında yaptığı konuşmada "seçimde bana sadece CHP'liler değil, MHP'liler de oy verdi" dedi. Sol cenahta bu söz şaşkınlıkla karşılanırken, bunu nasıl ölçtüğü ise anlaşılamadı!

* Sakarya Caddesi'nde esnaflık yapan Ahmet TAN caddede yapılan değişiklileri anlattı. "Ancak merdiven basamakları yapılırken, engelli yurttaşların kullanabilecekleri platformlar yapılmadı, unutuldu" dedi. Anlattıkları Cumhuriyet Gazetesi Ankara ekinde yayınlandı.

* Çankaya Belediyesi, Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı ile birlikte "Uluslararası Fuzuli Sempozyumu'nun" beşincisini düzenledi. CHP Genel Yazmanı Önder SAV tarafından meclis listesine yazılan Çankaya Belediye Meclis Üyesi ve Vakıf Başkanı Gülağa ÖZ (İran'da, mollalar iktidarı ele geçirip, rehber velayeti fakih yönetimi kurulduktan sonra, söylentiye göre, İran'a davet edilen zat-i muhteremlerden) sempozyuma; İran, Irak, Suriye, Filistin, Azerbaycan ve Nahcivan'dan katılımlar olduğunu söyledi. Başka hangi ülkelerden katılım bekleniyordu ki?

* Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, CHP'li Çankaya Meclis Üyelerinin vermiş olduğu öneri ile Bahçelievler 7'inci Cadde'nin trafiğe kapatılması mecliste oybirliği ile kabul edildi. AKP'li Meclis Üyelerinin 'içkili yerleri halka soralım, referandum yapalım' açıklaması sonrası, ikinci gün ayıkan CHP'li üyeler (Önder ağabeyin adamları) ağlaştılar...

* Toplantıda CHP'li bir Meclis Üyesinin "şarap içilecek bir yer dahi yok" demesi üzerine, Melih GÖKÇEK bu laf karşısında "çok öyle yer, istediğiniz kadar sarhoş olabilirsiniz" dediği basına yansıdı... Melih GÖKÇEK lafın altında kalır mı? Anayasa'ya baktığımızda, hangi organların referandum yetkisi olduğu açık bir şekilde yazmaktadır. Yani, belediyelerin referandum yetkisi yoktur.

* Bahçelievler 7'inci cadde'de yapılacak uygulamalar konusunda semtte sandıklar kurularak halka soruldu. Halk oylamaya büyük ilgi gösterdi. Sonuçta caddede yapılması düşünülen her şey, halkın oylarıyla reddedildi! Anketi düzenleyen büyükşehir ve öneride bulunan CHP Çankaya Belediye Meclis Üyeleri, halka rağmen bir şey yapamayacakları konusunda cevaplarını almış oldu!

* "Yeni Toplumcu Belediyecilik" ekseninde, bir heyet olarak, Frankfurt Belediyesinin uygulamalarından "esintiler almak" için Almanya'ya gidildi. Herkesin bildiği 'yeniden kazanım projesi' ve ÇAÇOY (Çankaya çocuk oyuncakları atölyesi) "esintileri" alınarak geri dönüldü! "Yeni Toplumcu Belediyecilik" konuşmalar, konuşmalar, toplantılar, yemekler, ziyaretler ve gezilerle devam edip gidiyor...

foto: Çankaya Belediye Başkanı H.Bülent TANIK

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..