- Kategori
- Yöresel Yemekler
Çek bir Hamsili pilav.......

Hazır balık' tan bahsetmişken, Karadeniz' in vazgeçilmez yemeği Hamsili Pilavdan bahsetmek olmaz, yapıp yedikten sonra bana hak vereceksiniz, MB' de mutfak annesi oldum ben, ne mutlu bana sizlerle paylaştığım için, Karadeniz'li tanıdığınız varsa sorun tadını nasılmış?
Malzemeler
500 gr Pirinç,
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi,
100 gr Tereyağı,
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü,
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık,
1 Soğan,
1 Domates,
3 Su Bardağı Et Suyu,
1 Dal Maydanoz,
1 Dal Dereotu,
1 Dal Taze Nane,
Tuz, Karabiber, Yenibahar,
Yemeğin Tarifi
Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün.
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın.
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın. Sıcak servis yapın.
İsterseniz sade de yapabilirsiniz, sadece pirinç ve hamsi den, isteğe bağlı
AFİYET OLSUN........
Resim: ne pişirsem.com dan alınmıştır.