Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '22

 
Kategori
Fizik
 

Çekim Yasası

Geçen hafta insanların düşüncelerinin yada dualarının karşılaştığı kişileri yada yaşadığı olayları üzerine etkileriyle   ilgili yazı yazacaktım. Sonra hafta sonu kızlarımla gittiğim bir filmde çekim yasasının adı geçti. Sonra instagram da takip ettiğim sayfalardan bir tanesinde çekim yasasın tanımı geçti. ‘’Aklıma Siz bildiklerinizle amel ediniz Biz Size bilmediklerinizi öğretiriz. ‘’ Kutsi Hadisi şerifi geldi. Aslında çekim yasası teorisinin sahibi Albert Einstein olunca daha bir dikkat ediyor insan .

Leonidas gelen 10 binlerce askerden  oluşan  pers ordusunun saldırılarını durdurmak için 300 kişi ile pers ordusunun Sparta ‘ya ulaşmak için  kullanmak zordunda oldukları dar geçide gitmiştir. Yani 300 Spartalı filimi gerçekten yaşanmış . Kral Leonidas ve adamları ölüp tarihe geçeceklerini biliyorlarmış. Hatta Leonidas ‘ın bu şekilde anılmayı ve ölümsüzleşmeyi çok arzuladığı yazılıyor.  5-6 güne bulan savaşlarda pers ordusu Pers ordusu geçidi bir türlü aşamaz. Yerel haklatan Efiade isimli biri Pers Kralı Kserkses Pers Kralı ‘e dar geçide arkasına nasıl dolaşabileceğini gösteriyor. Ülkesi satması karşılığı baya bir servete sahip oluyor. Sonunda Leonidas ve adamları ölüm tarihe geöiyorlar.

751 Yılında Yeni kurulan Abbasiler ile  Çin   Talas savaşı ile karşı gelirler . Abbasi komutuna Ebû Müslim Horasânî Ziyad ibn Salih ,  Çin ordusunu  ortadoğuda   baya bir kovalar. Çin komutanı Gao Xianzhi Li Siye Duan Xiushi  kaçması bir savaş taktiğidir , hem savaşın   yerini  belirleyecek  hem de bir Türk obasında para karşılığı destek alacaktır. Savaşın ilk dört günü Abbasiler ve Ziyad için iyi gitmez. Savaşın  4. Günü akşamı ertesi gün şehitlik saldırısı yapacaklar ve şehit olacaklarını  düşünürken. Türk obası beyi Abbisilerin Kampına  gelir ve Çinlerin ile yaptığı  anlaşmayı bozabileceğini ve Abbasiler ile anlaşabileceğini  belirtir. İki komutan anlaşır .  Ertesi gün  Abbasiler savaşın her gününde olduğu gibi hücuma kalkarlar , savuma olan Gao Türk atlı süvarilerine kanatlardan hücum etmelerini isterler . Ama Türk atlı süvarileri Çinli saflarının yan tarafından Çin ordularına hücum ederler.  Ansızın gelişen bu taraf değiştirme için Çinliler karşı koyamaz ve Talas savaşını kaybeder.  Savaşı  Abbasiler kazanır ama sadece kazanılan bir savaş değildir bu Dünya tarihinde büyük öneme sahip olan bu savaş ile birlikte Türkler Müslüman olmaya başlar. Bir de Türkler ve Çinler uzun yüzyıllar savaş halinde olmuş ve bu uzun sürede bir çok anlaşma bozulmuş ve  hile olmuştur. Savaşta bir obasının saf değiştirmesi o kadar kötü bir şey değildir.

Özetle iki komutanın istediği , anlaşmalarını bozan iki kişi yüzünde olur. Eonidas aynı ırktan olan Efiade kişi tarafından satılmış ve tam istediği tarihe geçmiş ve ölümsüzleşmiştir.

Ziyad ise İslamı yaymak için gittiği Ortadoğu da Belki de İslam’ın en önemli tebliğine yaptığı anlaşmayı bozan Türk Bey i ile  Vesile olmuştur.

Çekim yasası doğru mudur bilmem , insanın isteklerine , duasına ve bedduasına sahip olması lazım . Neyi nasıl istediğine dikkat etmek lazım

 

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..