Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '22

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Değişim - 2

Değişim insanın  yüreğinde olması lazım. Aslında iki yazım daha vardı aklımda . Halid Bin Velid bugün için öğretileri ve Herkes için adalet ve merhamet  = no mercy .  İnsanın istedikleri başkalarına rağmen yada başkalarından aldığı güç ile olmuyor . değişim ve gelişimin insanın kendi ile yaşanıyor.  Cesaret sadece bilgi ile olmuyor , cesaret  bilgi  ve çok değerli hale geliyor . İnsan her zaman her şeyin sonunu hesaplayamıyor. İnsan kalp olmadan yaşayamıyor . sadece akıl yetmiyor. Gücün kaynağı akıl ve aklın ikna olmadığı hiçbir şeyi yapmamak lazım . yapılan her şey de akıl olması lazım. Aklı hareket geçiren duygular ve istekler . Peki Gerçek Cesaret nedir ? 

İnsanın istediği şey ;  bir yer , bir araba yada bir makam , yada bir insan olamaz. İnsan bir duygu ister onu yaşamak ister . işte akıl duyguya  ulaşmak için bir şeyler yapar. Yada ulaşamazsa sonuçları ile nasıl başa çıkılır onu bulur. Bir insanın esareti , ulaşmak yada sahip olmak istediği kişiler , makamlar , çevre , ev yada araba olamaz . bunlar sahip olduğunda mutlu olacağı yada Alfred Adler in deyimi  ile toplum üzerinde saygınlık ve üstünlük kuracağını  düşünür. Yani insan kendi isteklerinin ve duygularının ve korkularının eseridir. Akıl (güç) bunu bilmeli , insanın en yaşamsal foksiyonu olan duygularına kendini kapatmamalı , istekler olmuyorsa  yönünü değiştirmeli ve alternatifleri üretmeli .

Yaşam bir çabadır ve insan düşe kalka öğrenir , ertelen her adım , insanın karşına çıkıyor. İnsan duyguları ve istekleri değişmedikçe yol da değişmiyor.

Cesaret sadece bilgi ile olmuyor. Bazen insan her şeyi bilemez her şeyi öngöremez.

Halid Bin Velid R.A. an ölüm anında arkadaşına Ebül Derda (RA) . Hayattım boyunca bir çok savaşa katıldım ve Şehadeti aradım. Vücudum da  savaş yeri olmayan bir yer yok. Ama şimdi Yatağımda develer gibi ölüyorum der.

Çok üzgündür. Arkadaşı is ona Efendimiz HZ. Muhammed (SAV) Sana Seyfullah ( Allah’ın Kılıçı ) derken aslında Senin şehit olmayacağını da söyledi. Çünkü Allah Kendi kılıcını hiçbir kafire kırdırmaz.

Halid Bin Kılıç ı tutunarak ayakta vefat eder.   Yaklaşık 100 savaşa katılmış ve komutanlığını yaptığı hiçbir savaşı kaybetmemiş. Dünya tarihinin en büyük komutanlarından biri bile böyle bir gerçeği görememiştir. Belki de bunu görememesi  önceliği hep cihada vermesindir. Böyle bir akıl bile bu gerçeği görmemiştir. Hayatının sonunda öğrenir.

Cesaret bilgi anlam kazanır ve güçlenir.  Gerçek cesaret ve güç her tedbiri alıp , her alternatifi düşündükten sonra yani  her şeyi yaptıktan sonra aldığı kararlarda Allah a güvenip yola devam etmektir.

Değişim ve gelişim ancak böyle olur

 

 

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..