Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '10

 
Kategori
Öykü
 

Cesaretini kaybeden,herşeyini kaybeder...

Cesaretini kaybeden,herşeyini kaybeder...
 

Yaşam, dikenli,taşlı yollarla doludur...Doğal gül bahçelerine bile zorlu yollardan geçerek ulaşılır.

Hayat sokaklarında,fazla yara almadan yürümek, yaşam mücadelesinde başarılı olmakla ,eş değerdir...

Özgüveni gelişmiş kişilerde,mücadele azmi yüksektir...

Bu karakterde gençler yetiştiren toplumların geleceği de aydınlık olmuştur.

Moral gücünün yüksek olabilmesi için , insanı hayata tutunduracak bazı unsurların oluşması gerekir.

Denize düşen yılana sarılır ;ama yılan büyük bir risk unsurudur...

Dalgalarla boğuşurken ,ona can simiti atacak; yardımına koşacak dostlarının olması , insanın mücadele gücünü arttıracaktır.

..........

-Bir şirket yöneticisi borca batmıştı ve hiçbir çıkış yolu bulamıyordu. Alacaklılar çevresini kuşatmıştı. Tedarikçiler paralarını istiyorlardı. Parktaki banklardan birine oturdu; başı ellerinin arasında, şirketini iflastan kurtarmanın bir yolu olup olmadığını düşünüyordu. Birden önünde yaşlı bir adam belirdi.

“Bir derdin olduğunu görüyorum,” dedi. Yaşlı adam, yöneticinin derdini dinledikten sonra, “Sanırım sana yardım edebilirim,” dedi. Yöneticiye adını sordu ve bir çek yazdı. Çeki eline tutuşturdu ve “Bu parayı al.

Tam bir yıl sonra burada benimle buluş; o zaman borcunu ödersin,” dedi. Sonra arkasını döndü ve geldiği gibi hızla gözden kayboldu.

Yönetici, elinde 500 bin dolarlık bir çek olduğunu gördü. Çekin altındaki imza, o dönemde dünyanın en zengin insanlarından biri olan John D. Rockefeller’a aitti! Bir an “Bütün parasal sorunlarımı hemen şimdi çözebilirim,” diye düşündü.

Ama bunun yerine, çeki bozdurmadan kasasında saklamaya karar verdi. Çekin orada olduğunu bilmek, işini kurtarmanın bir yolunu bulmak için ona güç verebilirdi.

Yenilenmiş bir iyimserlikle, daha iyi anlaşmalar yaptı ve ödeme sürelerini uzattı. Pek çok büyük satışı kapattı. Birkaç ay içinde borçlarından kurtulmuş ve yeniden para kazanmaya başlamıştı.

Tam bir yıl sonra, bozdurmadığı çekle parka geldi. Kararlaştırılan saatte yaşlı adam göründü. Yönetici tam çeki uzatıp başarı hikayesini anlatmak üzereydi ki bir hemşire koştura koştura geldi ve yaşlı adamı tuttu. “Onu yakaladım!” dedi yüksek sesle. “Umarım sizi çok sıkmadı. Sürekli olarak huzurevinden kaçıyor ve insanlara John D. Rockefeller olduğunu söylüyor.” Ve yaşlı adamı kolundan kavrayıp uzaklaştırdı.

.........

Şaşkına dönen yönetici, olduğu yerde kalakaldı. Bütün bir yıl, arkasında yarım milyon dolar olduğunu bilerek çalışıp didinmiş, alıp satmıştı. Birdenbire, yaşamını değiştiren şeyin, gerçek ya da hayali olsun, para olmadığını fark etti.

Kovaladığı her işi başarma gücünü veren şey, yeni bulduğu özgüveniydi.

Kendinize ve başarınıza inanıyorsanız, bu inancı gerçeğe dönüştürmenin yollarını bulabilirsiniz. Bunu bir düşünün. -Alıntı-

......

Cesaretini kaybeden;her şeyini kaybeder...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..