- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cevizli elma tatlısı
CEVİZLİ ELMA TATLISI
CEVİZLİ ELMA
Yaz geldi misafirlikler başladı. Gelen misafirlere tatlı ikram etmek gerek. İşte hafif ve vitaminli bir elma tatlısı.
6 adet elma soyulup ikiye bölünür, çekirdekleri temizlenir. Yağlanan tepsiye, elmaların yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde dizilir. 5o gram tereyağı geniş bir kâsede, krema halini alıncaya kadar tahta kaşıkla iyice çırpılır. 80 gram pudra şekeri, 20 gram un, 40 gram çekilmiş ceviz tereyağına ilave edilerek hepsi birlikte çırpılır. Bu karışım elmaların üzerine sürülür. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirilir. İstenirse üzerine beyaz veya kakaolu muhallebi yapılıp dökülebilir. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ