Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '17

 
Kategori
Haber
 

Ceza kararları sonrası ilk adımlar

Ceza kararları sonrası ilk adımlar
 

Ceza kararları sonrası ilk adımlar


Nisan ayının başında Almanya'da sosyal medya sitelerine 'aşırıcı' paylaşımları hemen kaldırmamaları halinde 50 milyon dolara varan para cezalarının verilmesi yasalaşmıştı.
 
Aşırıcı kelimesi ise düşündüğünüz kadar genel bir tanım değil, terör ve nefret söylemlerini ele alan bu paylaşımlar için alınan karar sonrasında ise ilk kez sosyal medya devleri Facebook, Twitter, YouTube ve Microsoft birleşme kararı aldı. 
 
Sosyal medya devlerinin aldığı karar sonrasında ortak bir payda altında "Terörizm Karşıtı Küresel İnternet Forumu"nun kurulmasına karar verildi.
 
Bu forum aracılığıyla sosyal medyanın öncüleri, olası terör ve nefret söylemleri ile ilgili veritabanları kurarak bu içerikleri daha hızlı silmek için çalışacak.
 
Dünya üzerinde sosyal medya olmasaydı eğer şunu bilmemiz gerekiyor ki asla İŞİD bu kadar büyümeyecekti. Çünkü İŞİD, Sosyal medyayı kullanarak hemen hemen dünyadaki her ülkeye girmeyi başardı.
 
Şuanda İŞİD içerisinde en az 50'den fazla ülkeden gelmiş militanlar bulunuyor. İŞİD'e katılmadan önce ya da katıldıktan sonra yakalananlar genellikle ifadelerinde örgüt ile sosyal medya üzerinden görüştülerini açıkladı.
 
Bu ifadeler sonrasında harekete geçen ilk ülke olan Almanya'nın kararı sonrasında ise sosyal medya devlerinin adım attığını görmek büyük oranda sevindirici bir gelişme oldu. Ancak ortak payda altında kurulan "Terörizm Karşıtı Küresel İnternet Forumu"nun şuanda ne amaçlar güdeceği tam olarak bilinmiyor. Sadece forumun kuruluşunda yapılan açıklamada, terör uzmanları ile çalışacaklarına dair bir ek bilgi sunuldu.
 
Dünyada ilk kez bu kadar büyük platformları aynı çatı altında taşıyan bu organizasyonun başarılı olması ise en büyük temenni.
 
Zira, 7'den 77'ye herkese ulaşmayı sağlayan terör örgütlerinin asıl kaynaklarından birini kurutmak ve özellikle kendini çaresiz ve amaçsız hisseden gençlerin ele geçirilmesini büyük ölçüde engellemek dünyanın daha çok barışla dolmasını sağlayabilir. 
 
Almanya'nın aldığı 'yasaklama' kararı sonrasında bir çok Avrupa devletinin de harekete geçtiğini belirtmek gerekiyor. Yakın tarihte bir çok ülke daha da aynı kararları alabilir. 
 
Her ne kadar yasakları desteklememek gerekiyorsa da, insanlığın bazen yasaklara da ihtiyacı var.
 
Hele hele söz konusu şey yaklaşık 4 milyar insanı aynı ortamda bağlayan sosyal medya ise, bu üzerine daha fazla kafa yorulması gereken bir konu olmaya devam etmeli.
 
Toplam blog
: 23
: 279
Kayıt tarihi
: 11.06.17
 
 

Borsacı, gazeteci, analist ..