Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dert etmeye değer mi?

Dert etmeye değer mi?
 

Yaşantımızda kendimizi kaptırıp üzülmeyecek konuları dert ediniriz. Aslında şöyle bir baktığımızda hiç de büyütülecek şeyler değildir. Farkında olmadan hayatımızda onlara yer vermişizdir; ödeme tarihini kaçırdığımız faturalar, masada toplanması gereken bir iki tabak, yerde kalmış bir çift çorap, elbise askısına asılmayı bekleyen bir iki giysi...

Yapacak bir işiniz yoksa takarsınız! Bu takma iyi birşey değildir. Kafanızı kurcalar durur!

Hayat bence basit şeyleri kafaya takmayacak kadar güzel ve kıymetlidir. Bu güzelliğin sihrini bozmamak için çaba sarf etmeli. Farkında olmadan, en önemli olan şey sevgiyi, saygıyı unuturuz. Hatta sevgiyi yavaş yavaş öldürmeye başlarız. Yıllar yıları kovalar; bir bakmışız hayat gemisi yalnızlıklar limanında çürümeye başlamış! Ne bir dost, ne bir tanıdık, ne de bir yakınınız yanınızda olmayacaktır.

Sevgi bir sabun köpüğü değildir.. Elin yıkanması ile hemen gidebilen türden..Sevgi karşınızdaki insanın durumunu en iyi şekilde anlamaktır. Onun derdine inebilmektir. Dostunuzun, arkadaşınızın sıkıntısını içinizde hissetmektir. Hissediyor musunuz? Yoksa; hep ben, hep ben deyip, kendi dertlerinizi mi bir başkasına anlatmayı seçiyorsunuz. Bu papağanlaşma hali bilesiniz ki sizi diktatör yapacaktır; oysa ki sizi kim dinler?

İçinde empati güneşi doğduran sevgi bizi önemsiz konulara takılmaktan kurtarır.

Hayatta hiç bir şey sevdiklerimizin sağlığından, mutluluğundan daha önemli değildir. Hayatı iyi yaşamak, dolu dolu yaşamak lazımdır. Sorumlu, sevgi ve saygının hakim olduğu bir yaşamı seçmek gerekecektir. Bu paylaşılan bir yaşamdır. Acısıyla, sevinciyle, beklentileriyle, umut kırıkları ile..

Genelde insanoğlu sonsuza dek yaşayacakmış gibi hareket eder. Bir yakınınızı, bir dostunuzu kaybedinceye kadar..

Oysa ki, hayat bir tiyatro eserinin sahneye konması gibi başlar ve bir gün biter.

Çoğumuz sevdiklerimize sevdiğimizi söyleyemeden göç edip gideriz. Yüreğimizin sesine çoğu zaman kulak bile vermeyiz.

Sevgi, yüreğinizin sizi götürdüğü yerdir.

Sevgi yolunda, iyi yolculuklar dilerim.

 
Toplam blog
: 21
: 1615
Kayıt tarihi
: 15.08.06
 
 

Yaşamın ne kadar değerli olduğunun bilincinde, hatalarına gülebilen, İnsanlara değer veren, hayvanla..