Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '20

 
Kategori
Sosyoloji
 

DEVLET VE HÜKÜMET

DEVLET ve HÜKÜMET

           TC Cumhuriyet Savcısı iddianamesine koyacağı delilleri hazırlarken, Polis marifeti ile yaptığı tahkikatları Türk Milleti adına yapar.

 

           TC mahkemesine sunacağı iddianameyi mahkemeye sunarken “Türk Milleti adına, aşağıda sunulan delilere dayanarak, x şahsın kanun ilgili maddesine istinaden, şu kadar hapis cezası alması talebiyle yargılanmasını Türk Milleti adına talep ediyoruz” der. 

 

          TC mahkemesi iddianameyi kabul ederken de, ve davayı başlatırken de, Mahkememiz Türk Milleti adına diye başlar ve Türk Milleti adına yargılamayı tamamladığında, aldığı kararı da Türk Milleti adına diye kararı açıklar.

 

          TC Devleti, Türk Milleti birlikteliği ile tüzel kişilik kazanmış, kumdan kaleyi oluşturan kum tanecikleri gibi hep birlikte şekli yani yapıyı figür görünümüne büründürürler. Kumların her bir tanesi bir bireyi temsil ederken, malum olduğu gibi yakından bakıldığında o kum tanecikleri kesinlikle birbirinden farklıdırlar.

 

          Hem fizik olarak dış görünüm ve renk olarak, hem de içerik yani kimyasal bileşikleri kesinlikle farklıdırlar.

 

          Bu kum taneciklerini bir arada tutan yapıştırıcılar ve onları kaynaştıran duygusal veya ruhsal vb ortak yanlar vardır.

 

          Belki de İnsanlık tarihinde en önemli keşif, toplulukları bir arada yaşamayı sağlayan toplumsal sözleşme (Anayasa) olabilir.

          Devletlerin Anayasaları yolda öğrenilerek geliştirilen, toplulukları ve bireylerin faaliyet alanlarını yada özgürlük alanlarını düzenleyen mutabakat sözleşmesi olsa da, asla dogma olamaz veya statüko olamaz. Sürekli değişir gelişir, günün ihtiyaçlarına uygun çıkarma ve eklemelere hep açıktır.

 

           Her ne kadar kumdan kaleyi oluşturan kum tanecikleri gibi düşünülebilir olsa da bireyler, onları bir arada uyum içinde tutan bir çok ulvi değerler, özgün yapının iç ve dış görünümüne anlam kazandırıcılardır.

          Milletler, bir ortak akıl etrafında ortaya çıkmış ortak hedefler etrafın yaptıkları iş bölümü sayesinde ve toplumun ortak aklını esas alan devlet aklı ortaya çıkar.

           Bu iş bölümü; Devlet aygıtının üstünde konumlandığı temel kamu işleri anlamında milli kurumlarda vazife üstlenirler.

           Milli güvenlik Milli savunma bakanlığı çatısı altında Genel Kurmay Başkanına emanet edilir. Milli eğitim; Milli eğitim Bakanlığı çatısı altında muhtelif bilimsel kurullarda bilim adamlarına teslimdir.

          

            TC Devleti Milli Güvenlik ve iç-dış tehditler karşı 24 saat görev başındadır ve uyumaz.

            Milli güvenliğin başında en üstte Milli Güvenlik Kurulu vardır. Milli güvenlik kurulunun altında, Milli bakanlıklar ve Kurumlar içinde yüksek akademik uzmanlıkların çalıştığı bilinmektedir. Milli Güvenlik Kurulu Ulusal güvenliği ilgilendiren her konuda teknik çalışmalar içeren Hükümete tavsiye kararları alır.

             Bunlar kamuoyu ile paylaşılmaz ve yasama sürecinde yürütmeye görev yükleyen kararlar alınıp bunlar kanunla meşrulaştırılır.

            

           17-25 Aralık 2013 yargı darbesi olarak anılan, FETÖ PDY yapılanması, içerden işgal girişimi olarak algılandı. Ve 27 Aralık 2013 yılında yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında FETÖ yapılanması terör örgütü kabul edilip iç ve dış tehdit sınıfında sayıldı.

            MGK aldığı bu tavsiye kararı Hükümet Tarafından Kanun tasarısı haline getirilerek mecliste görüşülerek yasalaştı. Bu yasa ile FETÖ terör örgütü listesine alınıp Devlet kendini korumaya alarak, tüm güvenlik kuvvetlerini harekete geçirdi. Devlet kendine tehdit algıladığı her şeyi hükümet kim olursa olsun gereğini yapar.

           Ocak 2014 tarihinde önce bir şekilde FETÖ den alakayı kesenler hariç, FETÖ terör örgütü ile ilişkisi olan herkes, devletin çok stratejik yöntemleri ile tespit ve takibe alındı.

           Çemberin daraldığını anlayan FETÖ terör örgütü elebaşı, son kozunu 15 temmuz 2016 tarihinde TC Devletine karşı oynadıysa da, Türk milletinin vatan millet sevdasına tosladı.

 

            Bu bahsi geçen mevzunu; iktidar partisin siyasi kanati ne olursa olsun, Türk Generali askerleri ile beraber kuzey Suriye, Kuzey ırak, Libya VS yerlerde kurşunların üzerine göğsünü gererek gider. Çünkü o, TC Devleti ve Türk Milletine inanmıştır, arkasında da TC Devleti ve Milleti vardır.

           TC Devletinin güvenliği ve savunması için, hatta çıkarlarını korumak için hiç tereddüt etmeden göz göre göre ölüme yürür, yürümüştür.

           Hükümet ile Devleti ayrı düşünemezseniz, hükümeti eleştireyim derken Devletin manevi şahsiyetini küçük düşürür, İktidarı sıkıştırayım derken Devletin ali menfaatlerine zarar verirsiniz.

               25 10 2020

 
Toplam blog
: 191
: 540
Kayıt tarihi
: 01.06.08
 
 

Yerel bir gazetede yazıyorum. Okumayı severim, şiir okumayı severim. Emekli işçi olarak sosyal ak..