Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '21

 
Kategori
Siyaset
 

DEVRİ SABIK YARATMAK

OLAY

Kılıçdarzade Kemal Bey; Anadolu Ajansı kaynaklı, 28 Mayıs 2021 yayımlı haberlere göre  Isparta'da Burdur'da nutuklar atmış: 

"Milletin vekilini milletin  seçmesi gerektiğini, parlamentonun da o zaman vesayetten kurtulmuş olacağını" söylemiş.  Eklemiş: "Çıkış  seçimdir. Biz bir hesaplaşma derdinde değiliz. Bir devri sabık dönemi yaratmaktan da yana değiliz"

MİLLET VEKİLİNİ SEÇEBİLİR Mİ?

 Millet, bir insan kaynakları uzmanı bilgi ve becerisiyle vekilini bizzat kendisi seçebiliyorsa; hiçbir sorun yok. Ne var ki, milletin sosyal bilinci bireyin bilinci kadar net ve odaklı olmadığı için; birey gibi ölçüp, biçip, tartamaz, seçim yapamaz; hissi refleksleriyle hareket eder.

Bunu gören politikacı; "Ey millet... Biz bu kişileri sizin Milletvekiliniz olarak seçtik... Bize güveniyorsanız, onları oylarınızla onaylayın..." der. Oysa politikacı; bir insan kaynakları uzmanı bilgi ve becerisiyle, bir dediğini iki etmeyecek kadroları seçmiş ve "Sen seçtin!.." aldatısıyla millete onaylatmış, atı almış Üsküdarı aşmıştır. 

Partiler liderlerinin ve çevresinin vesayeti altındayken; parlamentoların lider ve çevrelerinin vesayetinden  kurtulmaları mümkün olabilir mi?

DEVRİ SABIK YARATMAMAK DEVRİ SABIK YARATMAKTIR

Bu düşünce paradoks gibi görünse de gerçektir.  Bilindiği gibi "Sabık"; geçen, geçmiş, eski anlamında Arapça kökenli bir sözdür. Devri sabık, eski devir demektir.

"Çıkış seçimdir" diyen Kılıçdarzadeye sormak gerekir: "Bir iktidar eskimemişse, millet onu niçin değiştirsin?".  Millet iktidarı değiştirmişse, "Eski iktidar" ve "Yeni iktidar" ayrımıyla devri sabık yaratmıştır. Yeni iktidar olumlu yönde devri sabık yarattığı oranda başarılı olacaktır.

Devri sabık yaratamayan iktidarlar, devri sabıkı devam ettirerek başarısız olurlar.

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..