Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Sinema
 

Devrim...

Merhaba,

Geçen hafta Devrim Arabaları isimli filme gittim.Bir makina mühendisi olarak, gitmem gerekli diye düşünerek. Filmi çok beğendim. Ülkede ne zaman iyi bir şeyler yapılmak istense, muhalifler devreye giriyorlar, maalesef...

O yıllarda hayal olan şeylerin, bu gün gerçekleştiğini görmek ayrı bir mutluluk.Düşünsenize, kaç tane otomobil fabrikası var ülkemizde... Devrim gibi tamamı kendi tasarımımız olan otomobil belki yok ama yalnızca burda üretilip, yurtdışına satılan modeller var. Üniversite eğitimim sırasında Bursa'da Oyak Renault fabrikasında iki ay staj yaptım. O yıllarda renault 12 ve renault 9 üretilip, ihraç ediliyordu.

O fabrika bu gün ülkenin yüz aklarından biri. Yan sanayiini de düşünürseniz çok büyük bir katma değer üretiyor ülkemiz için. Tofaş'ı da gezdim defalaca...

Şimdi otomobil ihracatımız, ülkenin en önemli ihraç gelir kalemlerinden biri. Bu gün açıklandı, Tofaş'ın dokuz aylık karı gayet iyi.Tabii ki tüm dünyada büyük bir resesyon var ama böyle büyük bir sanayii dalı çok önemli.

Başlangıçta bu otomobil fabrikalarının orta seviyedeki müdürleri bile yabancı iken artık, çoğunun genel müdürleri bile Türk. Kullanılan yerli parça oranları da yüzde yetmişleri geçti. Bunlar bence çok önemli gelişmeler.

Devrim filmindeki oyuncuların hepsi bizi o günlere götürdü. İzlemenizi öneririm.

Filmi Akmerker'deki sinemada izledim. Vizyondaki filmlerin tamamı yerli filmlerdi. Bu gidişle film endüstrisi de yeni bir ihraç kalemi olacak gibi. Dizilerimiz de Körfez Ülkelerinde pazarlanıyor.

Selamlar

gökalpini
 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..