Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '08

 
Kategori
Aile
 

Teyze uçtu...

Merhaba,

Size daha önceki yazılarımda yazdığım, geçen ay Çapa Tıp Fakültesi'nde iki operasyon geçiren teyzemiz 28 ekimde vefat etti. Sabah genel temizliğini yapmak için annemle çabalarken, nabzının çok az veya yok olduğunu fark ettik. Her gün pansumana gelen Beşiktaş Belediye'sinin +75 ekipleri de tam o anda geldiler. Sağ olsunlar hemşire hanımlar son hazırlıklarını yaptılar. Yardımları hiç abartmıyorum o an için trilyonlara değerdi.

Ben de Çırağan'daki Beşiktaş Belediyesi'nin binasında işlemlerini yapmaya gittim. Orada ölüm belgesini veren yetkili zaten teyzeye yapılan sağlık desteğinden haberdar olduğunu söyledi. Beşiktaş Belediyesi, inanılmaz bir disiplin içinde yöre halkına sağlık desteği veriyor. Aklınızda bulunsun Beşiktaş Belediye sınırları içinde yaşıyorsanız telefonu 444 44 55 ...Biz çok faydasını gördük. İlk aramamızda yaklaşık yirmi dakikada içinde bir hekim olan tam donanımlı ambulans geliyor.Eğer gerekiyorsa istediğiniz hastaneye transferini de sağlıyorlar.Üstelik ücretsiz...

Ölüm belgesini aldıktan sonra Zincirlikuyu'daki Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gittim. Yer alma işleminin ardından Sahavet Teyze'yi gelip evden aldılar.Gasilhanede yıkayıp dolaba koydular. Bütün bu işemler sırasında her şey gayet hızlı oldu. Ek herhangi bir ücret ödemedim. Dün öğle namazının ardından da Levent Camii'nden alıp Kilyos Kabristanı'na defnettik. Allah rahmet eylesin.

Teyze, 87 yaşındaydı.Nur içinde yatsın...

Her ölüm erken.

Bu günkü yazım biraz hüzünlü ama hayatın gerçeği. Her ölüm bir imtihan.

Çevremizdekilerin kıymetini bilmemiz, her gün, bu gün ölecekmiş gibi iyi insan olmamız dileğiyle...

Selamlar

gökalpini

 
Toplam blog
: 41
: 1131
Kayıt tarihi
: 24.08.08
 
 

Makina mühendisiyim ve 1988 yılından beri İ.M.K.B.de bazen pofesyonel bazen amatör olarak igileniyor..