Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '06

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Dikkat! bu bilgiler dünyamızın geleceği için çok önemli...

Pillerle ilgili bilmediğiniz gerçeklerimi öğrenmek istiyorsunuz? Hemde bu bilgiler sizin yaşadığınız çevreyi çok ilgilendiriyorsa. Cevabınız evetse buyrun okumaya o zaman...

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte pil tüketimi artmıştır. Fakat bitmiş piller rastgele çevreye atıldığında içindeki zehirli kimyasal maddeler ve ağır metaller toprağa karışır. Yağan yağmurla bu kimyasal maddeler yer altı sularına karışır. Böylece pillerdeki zararlı maddeler akarsu, göl ve denizlere kadar gider. Bu zehirli maddelerle beslenen canlılarda değişik olumsuzluklar görülür. Besin zinciri yoluyla bu maddeler insanlara bulaşır. Atık pillerin sebep olduğu bazı rahatsızlıklara birkaç örnek; sarılık, sinir sistemi bozukulukları, anemi(kansızlık).

Piller, çevreye kalıcı zararlar verir.

Pil küçük bir cisim olduğundan tüketiminin ne kadar büyük olduğu pek farkedilmez. Halbuki hemen hemen her insan saat, fotoğraf makinesi gibi araçlarda enerji kaynağı olarak pil kullanır. Ülkemizdeki yıllık pil tüktimi en az ne kadardır sizce? Nüfusumuzun 60 milyon olduğunu düşünerek bir tahminde bulunun. Sonuç şaşırtıcı değil mi?

Atık pillerin zararlarını önlemek için piller ayrı kutularda toplanmalıdır. Bunun için il ve ilçe belediyeleri okul, hastahane, iş merkezleri gibi pek çok insanın girip çıktığı yerlere pil toplama kutuları koymalı ve özel görevliler bunları düzenli olarak boşaltmalıdır. Daha sonra bu görevliler pilleri geri dönüşümü olması için pil fabrikalarına nakletmelilerdir.

PİLLERİ RASTGELE ÇEVREYE ATMAYALIM

HEM ÇEVREMİZİ HEM KENDİMİZİ KORUYALIM.

Birlik, barış, sağlık, mutluluk ve berberlik dileklerimle...

sevgilerle...

 
Toplam blog
: 24
: 1443
Kayıt tarihi
: 01.09.06
 
 

9 kasım 1994 Çorlu doğumluyum. Öğrenciyim. Resime meraklıyım. Güzel resim de yaparım. Yaşamı ve insa..