Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '17

 
Kategori
Dostluk
 

Dostluklar

Dostluklar
 

 

Merhabalar!!!!

Hepinize güzel bir hafta dilerim. Son zamanlarda sık sık gözlemlediğim ve 21. Yüzyıl İnsanoğlunun kaybettiği dostluk kavramı hakkında düşücelerimi sizlere aktarmaya çalışacağım.

Dostluk sizce nedir ?

Sizce, işi düşünce arayan ve işini yaptıran kişilerin yakınlık göstermesi ve onları dost olarak kabul görmemiz mi ?

Yoksa, gerçekten dost gibi dost gördüğüne içten ve çıkar gütmeksizin yaşıyan kişiler mi dosttur ?

Zaman içinde insanlar  artık evrimin kötü sonucumu diyelim, yoksa teknolojinin ilerlemesimi diyelim, insanların dostluk, arkadaşlık duygularının yok olduğunu yapaylaştığını görmekteyim. Eski yıllarda dostluk,arkadaşlık kavramı daha derin daha anlamlıyken, şimdilerde ise isanlar konuşmak yerine  bütün yaşamlarını sanal bir telefon aplikasyonu yada sosyal medya üstünden yaşamaları ve dostluklarını yaşamaya çalışmaları ne kadar yapay bir döngünün içinde olduğunu göstermektedir. Elbetteki teknoloji bazı noktalarda çok kolaylık, pratiklik sağlasa da bunu ne dozda, şekilde  kullanacağımıza karar vermemiz çok önemli olduğunu düşünüyorum.  İnsanları mutsuz eden ve yanlızlığa da iten bir durumken, bataklık gibi bu çukurun içinden çıkamamaktayız. Biz mi çıkamıyoruz yoksa Dünyanın geneli mi böyle. Burada eğitim, kültürel gelişim ve farkındalık önemli bir oyuncu olarak karşımıza çıkmaktadır. Maalesef  gelişmekte olan ülkelerde bu tür durumlar sancılı geçektedir. Bu durumlarda, insanların karakteristik özeliiklerinden başlıyaraktan, görünümüne kadar değiştirdiğini görmekteyim. Materyalist bir toplum yada kişilerin dost kavramı çok farklı olmaktadır. Bana göre hiç olmamaktadır. Kendisini ve etrafı o materyele sığdırmaya çalıştığı için, ancak ve ancak kendi gibilerini dost rolü altında kabullenmekte. O da,kendince çıkar istifadesi karşısından bitene kadar. Sonra değiş tonton misali ( aklıma birden TONTON ailesi çizgi filmi geldide, maalesef o masumane yıllar ve yapıtlar geride kaldı ) başka bir kimliğe bürünerekten yaşamaya çalşıyor. Bu durum bize normal gelmeye başlamış olduğu içinde, mutluluğu böyle olduğunu sanmaktayız. Düşünün, maskelerle gezen insanoğlu, iş hayatından özel yaşamına kadar dostluk etiketi altında sadece çıkar ilişkisi üstüne kurulan dostluk olarak tabir ettiği yalancı hayatlar içinde bir oyana, bir buyana savrulup durmakta.

Düşünün, böyle model insanlar  iş hayatında bir hayli çoktur. Her sabah  aynı insanlara günaydın deyip, dost olarak gördüğün yada görmeye çalıştıgın insanların, odandan çıktığında bir sürü anlamsız dedikodu, birbirleri hakkında konuşup aynı gün içindede yemek masasına oturup dostane, can ciğer bir şekilde görünüp birbirlerinden küçük anlamsız çıkarların peşinde koşarak, günlerini zamanlarını geçirmeleri bu yalancı dostluğun bana göre en güzel örneklerinden biridir.

Eski insanlar, büyüklerimiz  dostluklara,ilişkilerine ne kadar önem verirlermiş.  Şimdiki gibi, yalan dolan yapma basit bir senaryo üstüne kurulu olmadığı kesindi. İnsanoğlunun bu denli bozulması, bu kadar hızlı yozlaşması, kendi ego ve çıkarları için herşeyi yok etmesi ne kadar acı ve üzücü bir durum. Umuyorum bu yakın bir gelecekte tamamen değişir, yada tamamen başka bir tür ortaya çıkana kadar böylede gidebilir.

Herşeyi, hayata bağlayıp sonrada hayattan hayıflanmak,uzak durmak aslında yaratmış olduğumuz bu yapay Dünyanın bize yansıyarak geri dönmesidir. Her iki lafından biri, hayat ne zor diye söylenir durur insanoğlu, oysa zaman, hayat doğanın işleyişi ve o fizik yasalarına göre işlemekte. Burada, hatalı olan bizleriz hayat değil. Çünkü kendi yaptıklarımızı yaşıyoruz.

Hepinize sağlıklı, huzurlu bir hafta dilerim. Web sitemden artık bütün çalışmalarımı takip edebilirsiniz. Arzu ederseniz youtube kanalıma abone olup videolarımı takip edebilirsiniz. Sualtına meraklıysanız burada yapmış olduğum çekimler ve gelecek olan belgesel projeleri de yer alacaktır. Aşağıdaki linkten youtube kanalıma ulaşabilirsiniz .

Doğada ve mavide kalmayı unutmayın.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC6JbQlZ9tjIchIop-kGEUqw

Instagram: peter_salvatore

Web Site: www.psalvatore.com

Bir sonraki yazıma kadar şimdilik hoşçakalın.

Peter Salvatore.

 
Toplam blog
: 46
: 145
Kayıt tarihi
: 24.05.17
 
 

Dip Gezgini ..