Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Düşüncelerimin efendisiyim ....

Herkesin başına gelmiştir muhakkak, başına gelmesini istemediğin bir şeyi insanın zihni gerçekmiş gibi canlandırır, gözünün önüne gelir gibi olur, sonra sanki gerçekleşmesinden korkarak son bir hızla toparlanak, kötü düşünceleri dağıtmaya çalışırız. Ancak bu zihnimizde kurguladığımız olay nasıl oluyorsa bir süre sonra gelip insanı bulur. Gerçekleşmesini istemediğimiz şeyleri düşünür, ve de bunların neden başıma geldiği konusunda sürekli dert yanarız.

İşte bu nedenle zihine hakim olma, onun üzerinde etkin bir hakimiyet kurmak ve pozitif düşünme, bu doğrultuda alternatifleri geliştirmek ve çoğaltmak huzurlu ve mutlu bir yaşam için çok ama çok önemlidir.

Zihine hakim olmanın yollarından bir tanesi de huzura kavuşmakmış. Huzura kavuşmakmış diyorum bende yeni öğrendim çünkü ... Meditasyonun da zihne huzur verip düşüncelerimizi kontrol etmemize ve bedenimizi canlandırmamıza yardımcı olduğu. başlangıçta üç ila on dakika ayırmamızın düşünlerimiz üzerinde kontrol kazanmamız konusunda şaşırtıcı derece etkili olduğu;

Düşüncelerimiz üzerinde farkındalık kazanmak için "ben düşüncelerimin efendisiyim" cümlesi ile niyet çalışması yapılabileceği bunun sık sık tekrarlanabileceği böylece düşüncelerimiz üzerinde meditasyon yapalıbileceği, bu şekilde bir frekans ve vizyon oluşturabileceğimiz bilir kişiler tarafından beyan edilmiştir.

Bu beyanlardan benim anladığım: bilinçli olarak düşüncelerimizi değiştirmeye başlayarak hayatımızı değiştirebiliriz aslında. Bu şekilde yaşamamızdaki her türlü koşul da değişebilir.

Bir şeyi zihnimizde canlandırmamız onu gerçekleştirilebileceğimiz anlamına geliyor bu durumda.

O zaman güzel şeyleri ve yaklaşabileceğimiz yakın hedeflerden düşünerek başlayabiliriz..........

 
Toplam blog
: 4
: 908
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

Karadeniz'in güzel bir köyünde dünyaya gözlerini açıp çok küçük yaşta İstanbul'a taşınmış gurbetci b..