Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Düşündüğümüz Yerdeyiz

Neredesiniz? Evet, tam şu an neredesiniz?
Sevdiklerinizle birlikte her zaman hayalini kurduğunuz şeyleri yaşıyor olabilirsiniz. Hala bir arayış içinde, ne yapacağınızı bilemez bir vaziyette hissediyor da olabilirsiniz. Gerçek şu ki, şu an yaşam yolculuğunuzun neresinde olduğunuzu, kim olduğunuz ve bu ana gelene kadar neler düşünmüş olduğunuz belirledi.
Dağdaki köyden vadideki köye giden yolcuların hikayesini bilir misiniz? 


Bir gün bir yolcu, bir köyden diğerine giderken yolda toprağı işleyen bir keşişe rastlamış. “İyi günler, ” diyerek selamlamış onu keşiş, gülümseyerek. Yolcu başını sallayarak karşılık vermiş ve “Size bir şey sorabilir miyim?” demiş. “Tabii, ” diye yanıtlamış keşiş.
“Ben dağdaki köyden vadideki köye gidiyorum. Bana biraz vadideki yaşamdan bahseder misiniz?”
Keşiş, “Söyleyin bana, dağdaki yaşamınız nasıldı?” diye sormuş.
Yolcu, “Berbattı. Doğrusunu söylemek gerekirse, oradan uzaklaştığıma memnunum. Gördüğüm en soğuk insanlar. Tüm çabalarıma rağmen beni aralarına almadılar. Yalnız kendi işleriyle ilgilenir, yabancılardan pek hoşlanmazlar. Evet, anlatın bana. Vadideki yaşam nasıl?” demiş.
Keşiş, “Üzgünüm ama, sanırım vadideki deneyiminiz de pek farklı olmayacak, ” deyince yolcu boynu bükük yoluna devam etmiş.
Birkaç ay geçmiş, bu defa aynı yoldan bir başka yolcu geçmiş ve keşişi görünce durup, “İyi günler, kolay gelsin!” diye seslenmiş. Keşiş de gülümsemiş ve “İyi günler! Yolculuk nereye?” diye sormuş.
“Dağdaki köyden vadideki köye gidiyorum. Orada yaşam nasıl, biliyor musunuz?”
“Biliyorum ama önce bana dağdaki yaşamınızdan bahsedin?”
“Olağanüstü! Daha uzun kalabilmeyi isterdim ama yoluma devam etmeliyim. Köy halkıyla aile gibiydik. Yaşlılar öğüt verdi, çocuklar benimle oyunlar oynadı. Herkes nazik ve cömertti. Ayrıldığıma üzgünüm. Onları hep yüreğimde saklayacağım. Peki vadide yaşam nasıl?”
“Aynı dağdaki gibi, ” yanıtını vermiş keşiş ve yolcu devam ederken arkasından bakıp gülümsemiş.
Hepimiz dağdaki köyden vadideki köye yolculuk etmekte olan yolcularız aslında. Her birimizin yolculuğunu diğerlerinden ayıran şey ise yolculuk sırasındaki düşüncelerimiz, yargılarımız, değerlerimiz ve olaylara bakış açımız. Şu ana kadar bu gerçeği fark etmemiş olsak bile, bundan sonra neler yaşayacağımızı bu andan itibaren düşüneceklerimiz belirleyecek.
Bakın ne diyor, Mahatma Ghandi:
“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.” 

Bugüne dek neler söylediniz sevdiklerinize, kendinize? Neler düşündünüz? Neler hissettiniz? Nasıl davrandınız? Hangi alışkanlıklarınız oldu? Değerleriniz neydi? Siz kimdiniz ve kaderiniz nasıldı şu ana kadar?
Ya yarın?
Yarın yeni bir gün. Ve siz, artık biliyorsunuz. Yarın, olumlu düşüncelerle kaderinize yön verebileceğiniz günlerin başlangıcı. Dağdaki köyde neler öğrendiniz, bir düşünün. Öğrendikleriniz çok değerli, sırtınızı dönmeyin onlara. Sadece, artık nasıl düşündüğünüze ve neler söylediğinize dikkat edin. Bu kadarcık bir çabanın bile nasıl bir fark yaratabildiğini göreceksiniz. 

Vadideki köyde çok güzel bir yaşam diliyorum size!!!
Yolunuz açık ve olumlu düşüncelerle dolu olsun. 

Beril Atakul
İş ve Kişisel Yaşam Koçu 

 
Toplam blog
: 9
: 796
Kayıt tarihi
: 03.02.11
 
 

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü..