Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ebegümecli Bulgur Pilavı

Ebegümecli Bulgur Pilavı
 

Ebegümeci bulgur pilavına çok yakışıyor.Öğle atıştırması için üzerinde misket köfteler, yanında bol köpüklü bir ayran ile özellikle deneyin derim! Malzemeler:
    250 gr.ebegümeci 1 orta boy kuru soğan 1+1/4 su bardağı pilavlık bulgur 2,5 su bardağı su(varsa bir kısmı et suyu) 1 yemek kaşığı tereyağ 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz,pulbiber
    Ebegümeclerini yıkayıp,süzdürün.Sap kısımlarını temizleyin. Orta boy bir tencereye doğranmış soğanları ve sıvıyağı ekleyip,az kavurun.Ebegümeclerini çok az doğrayıp tencereye ilave edin.Az karıştırarak kavurun(tam pişmeyecek kadar-2-3dk.) Et suyu ve su karışımını(tuzu) ilave edip,kaynatın.Bulguru ekleyip,orta ateşte suyunu çekene dek pişirip,demlenmeye bırakın(8-10 dk.)Tereyağını kızdırıp(kızarmadan) üzerine gezdirip,karıştırın.biraz pulbiber serpip,servis yapın.
 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..