Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '22

 
Kategori
Spor
 

Elde Var 0

Geçmiş sezonlardan pek de farklı olmayan dağınık, sistemsiz kadro yapılanması, yanlış oyuncu transferleri ve neredeyse son dakikada yapılan teknik adam tercihi; sezonun daha ilk haftalarından ligdeki kaderini tayin ediyordu Fenerbahçe’nin. Yoksa 3 kulvarda (Türkiye Süper Ligi, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi) birden üst düzeyde başarılar hedefleyen hangi takım; daha önce çalıştığı ve hayal kırıklığına uğradığı bir teknik adamla bu başarıları elde etme arzusuyla, daha önce çalıştırdığı hiçbir kulüpte almadığı kadar yüksek meblağlar karşılığında anlaşıp, uzun ve zorlu bu futbol maratonunda bitiş çizgisini en önde bitirme planları yapar ki?

Eğer bir kulüpte, içinde bulunulan bunca soruna karşın yine de yakın gelecekte futbolun hem ulusal hem de uluslararası tüm kulüp organizasyonlarında yüksek düzeylerde başarılar elde edileceği yönünde genel bir kanı ve inanış oluşuyorsa; o kulübün her şeyden önce futbolda bilirkişi düzeyinde, mantıklı bir üst akıl yöneticiye ihtiyacı var.

2018 yılında Phillip Cocu ile başlayıp, 2022 yılında Vitor Pereira ile devam eden Başkan Ali Koç’lu yıllar; nereden bakarsanız her sezon sancılar ve ızdıraplar içerisinde geçti tüm Fenerbahçe taraftarları için. Ersun Yanal, Erol Bulut ve Emre Belözoğlu’nda her ne kadar şansı yaver gitmiş olsa da; teknik direktör seçiminde iyi bir sınav veremedi, hizmet süresi artık 4 yıla varan Başkan.

Gelelim dünkü karşılaşmayla ilgili notlara. Epey zaman önce yitirilip, giden lig şampiyonluğu şansının bir nevi tesellisi, önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma yolunda tutunulacak son daldı Türkiye Kupası, yıldızlar topluluğu (?) Fenerbahçe için. Ama karşısındaki rakip de hazırlıklıydı. Ne de olsa bir sürü yıldızının kadroda yer almadığı Fenerbahçe’yi, Kayserispor bu maçta yenemeyecekti de, daha hangi maçta yenebilecekti? Hem de ucunda Türkiye Kupası gibi prestijli bir ödül varken. Ve koca bir ikinci yarıyı 10 kişi oynamak zorunda kalmasına rağmen.  

Kayserispor, her yönden hazırlıklı gelmişti Kadıköy’e. Uğur Demirok’un, ilk yarının uzatma dakikalarında direkt gördüğü kırmızı karta rağmen sarı-kırmızılı İç Anadolu ekibi oyunda kalmayı sürdürdü. Hem oyunun mutlak hâkimi hem de pozisyonları cömertçe harcayan taraf Fenerbahçe oldu. Karşılaşmanın artık son dakikalarında tam da uzatma devrelerine gidileceği düşünülürken, 90+4’üncü dakikada Fenerbahçe yarı sahasında kullanılan serbest atışta, Fenerbahçe alt yapısından yetişme Kayserisporlu oyuncu Ramazan Civelek topu ağlara yolladı ve bu golle de karşılaşma sona erdi.

Ama sakatlıktan ama Teknik Direktör İsmail Kartal’ın kendine has formayı dağıtmadaki adaletinden; dün akşamki karşılaşmayı takip eden belki birçok futbolseverde gözler, Fenerbahçe’nin Mesut Özil, Sosa, Miha Zajc… gibi yıldız oyuncularını aradı. Özellikle de büyük beklentilerle bir önceki sezon İngiliz devi Arsenal’den epey yüklü bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil’in artık kronik hale gelen sakatlık durumları, zaman içinde onun gibi birçok yıldız oyuncuyu da etkisi altına aldı. Yine de söz konusu sağlıksa eğer, bu denli peşin hükümlü olmamak gerek.

Ama Türkiye’de lig ve kupada oynanan onca karşılaşmayı, gerek sakatlıkları gerekse teknik kararlar gereği pas geçen yıldız oyuncuların, ne zamanki bir Avrupa kupası karşılaşmaları haftası gelip, çattığında sanki hiçbir sağlık sorunları olmamışçasına, sapasağlam takımlarındaki yerlerini alabiliyor olması da Fenerbahçe için hem düşündürücü hem de bir o kadar kaygı verici.

Kalan haftalar ligde Fenerbahçe için neler getirir, bilinmez. Ama bu oyunuyla yine de şampiyonluğu telâffuz etmek hem çocuksu bir hayalcilik hem de iyimserlik olur, Fenerbahçe yönetimi ve taraftarlar için. UEFA Konferans Ligi’ni hele hiç söylemiyorum bile.

Kısacası başarısızlık ve hüsranlarla dolu bir sezon daha geride kaldı sayılır Sayın Başkan Ali Koç için. 2018 yılında Aziz Yıldırım’dan devraldığı emanete layığıyla sahip çıkamadı. Artık şapkasını öne koyup, düşünmesi gerek.       

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..