Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '08

 
Kategori
Haber
 

Eli silahlı magandaların erkeklik egoları!...

Eli silahlı magandaların erkeklik egoları!...
 

Beyin zarı zedelenen İzel tanınmaycak halde...


Magandanın anlamına baktığımızda “Beyninde filtre olmadığı için, davranışları aşırıya kaçabilen ve taklitçilikle büyüdüğü için davranışlarını asla sorgulama gereği duymadan hareket eden görgüsüz, kaba, anlayışsız, terbiyesiz ve uyumsuz kişi diye tanımlandığını görüyoruz.

Magandalar için güçlü olmak erkekliğin bir sembolüdür. Fiziki anlamda güçlü olmak, güçlü erkek olmak önemlidir onlar için. Bir de cinsel anlamda güçlülük var ki o olmazsa olmazlarıdır. Bu anlamda bir iktidarsızlıkları var ise bunu örtbas etmek için olmadık işlere başvururlar.

Oysaki önemli olan karakter güçlülüğüdür. Sağlam karakterli olmak her unsurun üstünde bir özelliktir. Ama bu zavallılar bunu bilmediklerinden özellikle maç sonralarında, düğünlerde, trafikte boy göstererek kendilerince güçlerini sergilemek için abuk sabuk olmadık yöntemlere başvururlar.

Türkiye Çekoslovakya maçında ulusça sevindik. O günden beridir tüm dertleri unutup maçı konuşur olduk. Sevindik de duyduğumuz bazı haberler bu sevincimizi kursağımızda bırakmaya yetti. Magandalar yine aşka gelmişti. Bu kadar ikazlara rağmen güçlerini sergileme ortamlarından birisi olan maç sonralarında yine yapacaklarını yaptılar o güçlerinin sembolü olarak gördükleri silahlarını masum insanlara yönelttiler. Bir sürü yaralı var, bunlardan babaannesiyle gecekonduda yaşayan 12 yaşındaki İzel sevinç gösterilerini evlerinin bahçesinde izlerken başına isabet eden maganda kurşunu yüzünden yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. İnsan canından kıymetli başka bir şey yoktur ve o canı ancak Allah alabilir. O canı alan magandanın vicdan duygusu olduğunu sanmıyorum onun için bu vicdan azabıyla nasıl yaşar diye düşünmüyorum. Ancak bu işten nasıl en az cezayla sıyrılabilirim diye düşündüğüne eminim.

Maç bitiminde spiker uyarı yaptı “Aman sevincimize gölge düşürmeyin, silahlara sarılmayın, şarjör boşaltmayın, masumları öldürmeyin” diye ama akılları sadece erkekliklerini bu anlamda sergilemeye yeten bu akıl fukarası kişiler dururlar mı? Yine lanetler yağdırdık, “yine mi” dedik, üzüldük, yine yazılar yazıldı, sonrası ne olacak? Koskocaman bir hiç, ateş düştüğü yeri yakacak biz yine unutup gideceğiz. Yine bir maç ertesinde aynı durumlar yaşanacak.

Bunlara dur demenin bir yolu yok mudur, caydırıcı olması için cezalar arttırılamaz mı? Ya da silah satışları denetlenemez mi? Silah satan kişilerin satış yerleri sürekli denetlenip faturasız silah bulununca cezalandırılmalıdır. Silahlar hep faturalı satılırsa ve satın almak için haklı sebebi olan kişiler silah satın alırlarsa belki bu durumlar önlenebilir. Her önüne gelen silah satın alırsa bu durumların yaşanılması da kaçınılmaz olur.

Böyle bir kutlama anında silah çıkaran kişiye (o kişi yakını olsa dahi) halkın ikazda bulunup hemen polis çağırıp önlem alması gerekmez mi? Kurşunu havaya sıkmak demek kimseyi hedef almamak demek değil ki.

Benzer yaşanan pek çok olayda kurşun sekip balkonda hatta evin içindeki insana dahi isabet etmişti. Bu durumlarla ilgili kanunlar değiştirilmelidir. Kutlamalarda silah gösteren, şarjör boşaltan kişilerin cezalarla hayatı kaydırılsa bu tip olaylar caydırıcı olabilir.

Bir maganda kurşununun öldürdüğü insanların haberlerini okudukça, arkasındaki maganda zihniyetine teröristten daha fazla lanet yağdırmak gerekmektedir. Çünkü yanlış da olsa teröristin uğruna savaştığı bir ideali vardır.Bunların idealleri ise akılları sıra güçlerini sergilemek.

Tabii bir de her daim söylediğimiz gibi eğitim şart. Bunun için de basına büyük işler düşüyor. Televizyonu herkesin izlediği saatlerde bu olaylar gündeme getirilip yanlışlar gösterilse bunları seyreden magandaların içinde akıllananlar çıkar belki.

Tanrı bu magandalardan korusun bizleri…

Sevgilerimle…

 
Toplam blog
: 203
: 2037
Kayıt tarihi
: 23.10.06
 
 

İnsanların yapmaktan mutlu oldukları hobileri vardır. Benim de en severek yaptığım, hayatımda yen..