Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

EM-X GOLD: Küçük devlerden büyük içecek!

EM-X GOLD: Küçük devlerden büyük içecek!
 

EM-X Gold devrim yaratacak bir sağlık içeceği!


Mikroorganizmaların besinlerimizde, yaşamımızda büyük rolü olduğunu hepimiz biliyoruz artık. Örneğin, ekmek, peynir, turşu, şarap, vb... Şimdi Japonlar EM-X GOLD diye sağlıklı bir içecek ürettiler ki, kanserden kalp hastalıklarına, kilo kaybından astıma, egzamaya kadar iyi gelmediği rahatsızlık hemen hemen yok gibi...

Gözümüzle göremediğimiz ancak etkilerini kullanarak yararlı besinler elde ettiğimiz bu küçük devler yararlı bazı organik maddeleri fermantasyona uğratarak sağlığımız için çok yararlı bileşikler üretmektedirler: EM-X, bu küçük canlıların bu özelliğinden yararlanılarak üretilmiş bir içecektir. Fermantasyon tamamlandıktan sonra sterilizasyona tabii tutularak canlı mikroplardan arındırılıyor. Bir başka deyişle, canlı EM mikroorganizmaları, fermantasyon sonucu organik maddeden birçok vitaminler ve antioksidan maddeler üretiyor ve sonra kendileri yok ediliyor. Böylece, biz de onların yarattığı şifalı maddeleri ya sağlığımızı korumak ya da hastalanmışsak şifa bulmak amacıyla alıyoruz.

Aslında düşünce son derece basit: Hayvanlar, bitkiler için bu derece yararlı olan EM mikroorganizmalarının (lütfen EM ile ilgili diğer makalelerimi okuyunuz), insanlar için yararlı olmaması düşünülemezdi. Nitekim, Japonya, Amerika, Avrupa ve Asya ülkeleri aslında uzun zamandır EM-X adıyla bu içeceği sağlıklarını korumak ya da şifa bulmak amacıyla içmekteydi. Ancak, EM-X GOLD adı altında daha gelişmiş ve minerallerce de zenginleştirilmiş yeni ürünü bu yaz sonunda piyasaya çıktı.

EM (Etkin Mikroorganizmaların) melas, maya özü (yeast extract), mercan kalsiyumu, nigari (deniz suyundan üretilen bir çeşit acı salamura (bittern) ya da Tofu yapımında kullanılan hammadde) birlikte fermante edilmesiyle üretilmiş ve ak darı (milet) ile doğal olarak renklendirilmiştir.

EM-X Gold temelde antioksidan bir içecek olduğundan herkes kullanabilir. Sağlıklı bireyler sağlıklarını korumak için EM-X GOLD içebilirler. Bununla birlikte, bu harika sağlık içeceği Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus), çeşitli Kanser türleri, Siroz (Cirrhosis) ve Kronik Hepatit gibi karaciğer hastalıkları, R. Artrit (Rheumatoid Arthritis), Astım gibi alerjik durumlar, Atopik Deri İltihapları (Atopic Dermatitis)ve Beyin kanamalarına (halk arasında inme olarak bilinir, Cerebral Apoplexy) gibi çeşitli tıbbi rahatsızlıklara karşı etkindir. Ayrıca, çeşitli enfeksiyonlu hastalıklarda ilaç tedavisiyle birlikte uygulanması önerilmektedir. Halen, tıbbi uygulamaları hakkında birçok çalışma yürütülmektedir.

Aldığımız oksijenin yaklaşık %2’si vucüdumuzda "aktif oksijene" ya da "serbest radikallere" dönüştürülür. Serbest radikaller, güçlü oksitleme özellikleriyle vücudumuzdaki zararlı mikroorganizmaları yok ettikleri için aslında vücudumuz için faydalıdır. Ancak, bu maddeler, aynı zamanda hücrelere zarar vererek kanserin başlamasını da tetikleyebilmektedir. Dahası, aktif oksijen, yetişkin hastalıklarının (metabolik hastalıklar) ve bunamanın en yaygın nedenlerinden biri olan lipid peroksidasyonu da teşvik etmektedir.

Vücudumuzda savunma mekanizmasının bir parçası olarak doğal antioksidanlar bulunmaktadır ve bunlar aktif oksijenin etkilerine karşı koymaktadır. Ancak, bu antioksidan maddelerin düzeyi kırk yaşına ulaşıldığında hızla düşmeye başlar ve bu yüzden, özellikle kırk yaşından sonra bağışıklık sistemimizi desteklemek için dışarıdan antioksidanlar almamız gerekir.

En çok bilinen antioksidanlar C ve E Vitaminleri, Flavonoidler, Ubiquinone, Saponin, Inositol, vb.’dır. EM-X GOLD, bunların tamamını içeren çok güçlü bir antioksidan içecektir. Antioksidanlar, tek tek sağlığımız için yararlı olsalar da, birçok antioksidan bir arada bulunduğunda sinerjik olarak (birbirlerinin etkilerini daha da artırarak) vücudumuz için çok çeşitli şekillerde destek sağlarlar. EM-X GOLD, aşağıdaki antioksidanları içermektedir;

    Flavonoidler
    <ı>Çoğu bitkide bulunur ama başlıca meyvelerden, çay, kıımızı şarap ve soya fasulyesinden alırız
    Flavonoidler; alerjiyi, kanseri, iltihaplanmayı önlemede ve virüslere karşı etkindir. Flavonoidlerin, saman nezlesi, egzema, sinüzit ve astımın etkilerini rahatlattığı kanıtlanmıştır ve kalp hastalıklarını ve Atherosiklerosis’i (Atheroma ile artesiosklerozun birlikte görüldüğü patolojik durum) önleyebilir.
    Saponinler
    <ı>Çoğu sebzelerde, fasulyede ve baharatlarda bulunur
    Kan kolesterolünü düşürdüğü, kanser riskini azalttığı ve bağışıklık sistemini artırdığı gösterilmiştir.
    Ubiquinone (Co Enzyme Q10)
    <ı>Tüm doğada bulunur
    Mitakondria’yı serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı koruyan ve tüm hücrelerin enerji üretebilmeleri için gerekli, yağda eriyebilen önemli bir antioksidan maddedir. Kardiyovasküler sağlığımızı desteklediği gösterilmiştir; Co-Q10’un angina episodlarının sıklığını azalttığı, kalp kaslarını güçlendirdiği ve kronik kalp yetmezliği olanların ömrünü ve yaşamda kalmasını uzattığı gösterilmiştir. Kan basıncını düşürdüğü gösterilmiş, meme kanseri, kemoterapinin neden olduğu bulantılar, muscular dystrophy ve diş eti hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Şeker hastalarında, Co-Q10, insülin üretimini artırabilir. Kısa süre önce yapılan çalışmalar, Parkinson Hastalığı, kilo kaybı, kronik yorgunluk sendromu ve erkeklerde kısırlığa karşı cesaretlendirici sonuçlar vermiştir.
    Lycopene
    <ı>Domates, karpuz ve pembe geryfurtta bulunan karoten şeklinde bir bileşiktir
    Düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünün oksidasyonunu önlediği ve atherosklerosis koroner kalp hastalığının ve kanserin (prostat, akciğer kanseri ve mide kanseri) oluşum riskini azalttığı gösterilmiştir.
    Vitamin E Tocopherol Kompleksleri
    <ı>Bitkisel yağlarda, tohumlarda, kuru yemişte, soya fasulyesinde, yeşil yapraklı bitkilerde, kepekli buğdayda ve işlemden geçirilmemiş buğdayda, avokado, ıspanak ve kuşkonmazda bulunur
    E vitamininin ısıyla parçalandığına dikkat edilmesi önemlidir. Bu yüzden, sürekli konserve ve ayaküstü (fastfood) yiyeceklerle beslenenlerde E vitamini eksikliği görülebilir. Kardiyovasküler ve dolaşım sistemini bir bütün olarak destekleyen çok önemli bir antioksidan maddedir. E vitamini hakkında birçok çalışma ve araştırma yapılmış ve Alzheimer, katarakt, bağışıklık sistemi, göz, arterit (eklem iltihabı) hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı yararlı olduğu bulunmuştur. E Vitamini ve size nasıl yararlı olabileceği hakkında internette birçok bilgi bulabilirsiniz.

Günümüzde, çevresel koşullar ve yaşam biçimi değiştiğinden ötürü, vücudumuz artık, zararlı aktif oksijeni artıran daha fazla etmene maruz kalmaktadır. Sadece sağlığımızı korumak için antioksidanlara her zamankinden daha fazla gereksinim duymaktayız.

EM-X GOLD, hem Japonya’da hem de diğer ülkelerde ki bazı laboratuvarlarda üzerinde titizlikle çalışılmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar, 1995 yılı Şubatı’nda ABD’nin Hawaii Eyaleti’nde düzenlenen 3’üncü Japon Amerikan Kanser Derneği Konferansı’nda (3rd Japan and United States Cancer Society Conference) ayrıntılı olarak ele alınmıştır. EM-X GOLD, bu konferansta, Dr. Shigeru Tanaka tarafından "Olumsuz ilaç yan etkileri olmaksızın yeni bağışıklık artırıcı tedavi" "New immunotherapy without adverse drug reactions" olarak sınıflandırılmıştır. Dr. Shigeru Tanaka, EM-X GOLD’un tıbbi uygulamalarına öncülük eden doktorlardan biridir. EM-X GOLD konusunda hem çalışmış hem de birkaç kitap yayınlamıştır. EM-X GOLD hakkındaki klinik ve bilimsel çalışmalar, hem Japonya’da hem de diğer ülkelerde hala devam etmektedir. www.em-x-gold.com

 
Toplam blog
: 18
: 4051
Kayıt tarihi
: 14.11.06
 
 

Tarım, hayvancılık ve çevre alanlarında araştırmalar yapmaktayım. Türkiye'de bu alanlarda daha ya..