Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Erdoğan ve Perinçek’in Tarhan oyunu

Erdoğan ve Perinçek’in Tarhan oyunu
 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir gönüllüsü ve üyesi olarak parti tabanı dâhil olmak üzere birçok insanın kafa karışıklığına farklı bir bakış açısı getirmek artık zorunlu hale gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak olan 3 aday dışında günlerdir bir tartışmadır gidiyor.

Süheyl Batum’un başlattığı imza ile Emine Ülker Tarhan’ın aday olması konusunda kendisinin fikri alınmaksızın bir propaganda yapılıyor. Bir de şu açı ile bakalım. Madımak olaylarının yaşandığı sıralarda toplumsal gerili arttıran Aydınlık adlı gazete ve gençliğinde Öcalan ile sıkı fıkı olan Doğu Perinçek, Ulusal Kanal aracılığı ile her fırsatta sataştığı CHP’ye adeta kucak açtı. Bunu yapmalarının sebebi ise aslında basittir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçenekleri çoğaltmak değil niyetleri. Kurulan kumpas sonucu hapiste olan Doğu Perinçek tahliye olduktan sonra ilk açıklamasında “F Örgütü” karşısında Erdoğan’ın yanındayız açıklamasını yapıyor. Bir nevi hürriyetinin geri verilmesine teşekkür ediyor. Ve günler seçim yarışının başlangıcını gösterdiğinde Erdoğan Perinçek’e borcunu öde dercesine CHP’nin oylarını bölmek adına Emine Ülker’i destekleyin diyor. Emine Ülker’e partisinin tabanında hazırda bulunan rahatsızlık hatırlatılarak “Kurtuluş sensin” imajı veriliyor. Çünkü Erdoğan’ın seçimlerde işi göründüğü kadar kolay değil. Selahattin Demirtaş’ın Kürtlerin oyunu alacağını herkes biliyor. Demirtaş’ın %7 gibi bir oran aldığını düşünürsek, yaz tatilinde olan ya da “Çatı” adayına tepki amaçlı oy vermeyecekleri düşünürsek Erdoğan ucu ucuna yırtıyor. Ancak olası bir ikinci tura kalma ihtimalini riske atmak istemiyor. Böylece devreye İşçi Partisi, TGB, Ulusal Kanal, Aydınlık giriyor. Eğer iktidar yanlısı değilseniz Emine Ülker’e verilecek her oy Reyhanlı’da, Gezi’de, Soma’da ölen ve öldürülen vatandaşlarımızın sorumlusu olan zata gidecektir.

Emine Ülker Tarhan gibi saygı duyduğum ve sevdiğim bir adayın bu seçimi tek başına alması imkânsızdır. Ve böyle çirkin bir senaryo içerisinde bulunması bu oyunu gören partilileri üzmektedir. Sandığınıza gidiniz, oylarınıza sahip çıkınız. Ankara’da yaşayan özellikle bilirler ki Ekmeleddin Bey’e yapılan ön yargılar Mansur Yavaş’a da yapılmıştı. Şimdi AKP’li olmayan herhangi bir seçmene sorun Mansur Yavaş’tan Mansur Başkan diye bahseder. Oyuna gelmeyelim, oyumuzu 5 siyasal partinin “Büyük Uzlaşı” adayına verelim. Bu gereğinden fazla mantıklı oyunu en başından gören Türk Solu ailesine teşekkürü bir borç bilirim.

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..