Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Evde mantı ziyafeti nasıl verilir ?

Evde mantı ziyafeti nasıl verilir ?
 

Hanımlar için evde konuk ağırlamak stres kaynağıdır. Ne pişireceğim, acaba hangi yemeği yapsam, hem pratik hemde ortamı unutulmaz yapacak ne yapabilirim düşüncesi hep yanıtlanması gereken soruların başında gelir.

Hele konuklar yöresel tatlara düşkünse iş dahada zorlaşır.

Bu yazı ile unutulmaz bir mantı ziyafeti nasıl yaşanır, paylaşmak istedim. Baştan belirtmek gerekli, bu zevki Ankara dışındakilerin yaşaması, tatması oldukça zor. Şimdilik sadece Ankarada yaşayan MB okurları ulaşabilir.

Bizim ülkemizde hanımların bir araya geldiği, erkekleri evden postalayıp aralarında altın günü adı altında birlikte yiyip içmeleri önemli bir toplumsal dayanışmadır. Hanımlar ellerinden geldiğince özel sayılabilecek, tüm becerilerini kullanarak ürettiği, pastalar, yaprak sarmaları, mantılar, kekler ayrı birer yazı konusudur.

İşte böyle ortamlarda ünlenerek, dostlarının "Artık sen bu işi aile ekonomisine katkıya dönüştür" önerisi ile eşsiz mantıları gün be gün ünlendi. Bizlerde bu ünü sayesinde tanıma olanağı bulduk. Üstelik ne zaman kapımız çalınsa her an dondurucuda yedeklediğimiz mantılarımız paylaşmak için hazır bekliyor...

Hanımlar bilir, piyasadan aldığımız mantılar bizi tatmin etmez. Üstelik bu işin zekini bilenler genelde evde ortam yaratıp ev mantısı yapmak için binbir güçlük çekerler. İşin bu güç tarafı size vereceğim telefon ile çözüme ulaşacak. Biz ailece en az haftada bir kez bu ziyafeti kendimize çekiyoruz. Sosunun hazırlanması, sarımsaklı yoğurdunuz için hangi yoğurdun kullanılacağı tercihi size kalmış. Ben başkent Üniversitesinin yan kuruluşu olan "Açkar" markalı yoğurdu kullanıyorum. Daha doğal bir lezzeti var.

Yöresel bir ziyafeti evinizde ailenizle, dostlarınız ile paylaşmak istiyorsanız durmayın arayın. Yanlız Ankara içinde yapılabilecek siparişleriniz değerlendirilebileceği için komşularınız ile birlikte malum ulaşım maliyetlerini karşılayabilecek tutarda sipariş verirseniz daha yararlı olur. Eşinizi ve dostlarınızı bu tat ile tanıştırmak için ulaşabileceğiniz telefonlar: Ayfer Aktemur 0 321 260 51 21- 0506 4065035-0506 4065036


 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..