Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Eyvah, seçimler geliyor, ne yapacağız?

Eyvah, seçimler geliyor, ne yapacağız?
 

Cumhurbaşkanlığı seçimi değil benim bu telaşımın nedeni, genel seçimler. Cumhurbaşkanlığına kim gelirse gelsin, neticede AKP kökenli olacak. Ya doğrudan muhafazakar, ılımlı islamcı yada takiyyeci.... Hiç farketmeyecek. Tek kaldıramayacağım TC Cumhurbaşkanının eşinin Arap geleneklerine göre başı bağlı bir hatun olması olacak. İslam değil Arap gelenekleri dedim ama bakın şimdi şu dünyanın haline. Dün Başbakan Suriye'deydi, hani neredeyse üzerine asker gönderecek hale geldiğimiz komşu Arap ülkesi... Can ciğer kuzu sarması görüntüler yansıdı ekranlarımıza iki ülkenin devlet büyüklerinin buluşmasından. Türk Başbakanının eşinin başı bağlı, Arap Devlet Başkanının eşinin başı açıktı, modern ve uygar dünyaya uygun şekilde. Mideme giren kramplar herhalde akşam yediğim mantıdan olsa gerekti, dayanamadım, televizyonu kapatıp kalktım balkona çıktım. Biraz temiz hava mantının verdiği hasarı giderir belki diye. Aşağıda sokaktan geçen üç sıradan Rus hanımın gönül açan olağan görüntüleri mi, yoksa az önce aldığım anti asit ilaç mı biraz rahatlattı beni bilmem. Şu an Rusya'nın bir taşra kentinde yaşıyorum, içimde dayanılmaz bir vatan hasreti ile. Sağolsun iktidar partisi bu hasrete katlanmama büyük katkılar sağlıyor.

Bunlara biz mi oy verdik. Yoooo. İyi de günden güne demokrasiyi kullanarak ülkeyi daha da karanlık günlere taşıyan bu iktidar nasıl oldu da %34 oy ile tek başına iktidar olabildi? Neden çevremdeki herkes ''Deniz Baykal bu partinin başından kopartılıp atılmadıkça asla CHP'ye oy vermeyeceğim'' diyor? Neden böyle oylarımızın bölündüğü kör parmağım gözüne ayan beyan ortadayken bu adam CHP'nin başından gitmiyor? Bu kadar mı bencildir bu adam, iktidar hırsı vatan için fedakarlık yapmasını, bir kahraman olmasını bile engelliyor? CHP bu kadar mı güdülesi bir partidir, kimse isyan etmiyor. Öfff.... Yine mideme kramplar girdi, bir daha mantı yemeyeceğim. Rusya'da halkın %85'i ne diyor biliyormusunuz, ''Bize demokrasi lazım değil, refah, düzen ve adalet istiyoruz'' diyor. Putin onlara istediklerini verdi. Bugün Rusya bir hukuk devleti değil ama insanlar mutlu. Biz ise batının oyununa geldik, demokrasi diye diye bizi soydular, soğana çevirdiler. Ekonomik olarak, dolayısı ile siyasi olarak kendilerine bağımlı kıldılar. Demokrasi iyi güzel de, bir ülkeye uygulanması için öncelikle halkının eğitim düzeyinin yüksek olmasını gerektirir, kuralların kaidelerin oturmuş olmasını, uygulanır olmasını gerektirir, ulus bilincinin yerleşmiş olmasını gerektirir. Bizdeki gibi demokrasiyi Gaffur'un pijaması misali sonradan giydirirseniz işte bu olur. Ne mi olur? Bakın son seçtiğimiz meclisin profiline:

Tecavüz ile suçlanmış......................................3 kişi

Eşime şiddet kullanmış...................................29 kişi

Sahtekarlıktan tutuklanmış..............................7 kişi

Karşiılıksız çek vermekle suçlanan..................19 kişi

Doğrudan yada dolaylı iflas etmiş..................117 kişi

Sarhoş araç kullanmaktan tutuklanmış............84 kişi

Kredi Kartı alması yasaklanmış.......................71 kişi

Uyuşturucu kullanmaktan tutuklanmış..............14 kişi

Hırsızlıktan tutuklanmış.....................................8 kişi

Halen sanık durumunda yargılanmakta olan......24 kişi

Hadi bakalım, şimdi siz karar verin, bu seçimlerde hangi partiye oy verelim. Siz düşüne durun, ben gidip bir Talcid daha atayım, bu mantı midemi mahvetti....

Levent S. Gürbüzer

Not: Yukardaki araştırma son seçimlerden sonra TEMPO dergisi tarafından yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 2
: 405
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Mühendisim. 24 yıl önce sanatçı ruhlu ve entellektüel dünya tatlısı bir mimar hanımla evlenip 21 yıl..