Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Facebook'ta son durum..

Facebook'ta son durum..
 

Facebook’a üye olmayan neredeyse kalmadı. Sosyal ağların şimdilik en popüleri olan Facebook hakkında şaşırtıcı rakamlar var.

* Facebook’a her gün 175 milyondan fazla kullanıcı giriyor. Bir başka deyişle üyelerinin yarısı her gün siteye girip bir şeyler yapıyor. Her gün 35 milyon üye durum mesajını değiştiriyor, 65 milyon üye cep telefonundan bağlanıyor. Üye sayısı son altı ayda yüze 40 arttı. Bu yılın ortasında üye sayısı 500 milyonu geçecek. (Avrupa Birliği üyesi ülkelerin toplam nüfusu 501 milyon kişi olduğunu hatırlayalım). İlginç bir ayrıntı olarak; üyelerin yüzde 70’i ABD dışı ülkelerden. Türkiye 3. sırada.

Popularity Of Social Networking Website Grows

* 250 Facebook uygulamasının 1 milyondan fazla üyesi var.

* 80 bin site üye girişi için Facebook hesaplarını kabul ediyor. Bu sayede 60 milyon kullanıcı bu sitelere giriş yaptı.

* İş dünyasının Facebook’u olarak adlandırabileceğimiz LinkedIN 50 milyon üyeyi geçti. Sadece Avrupalı üye sayısı 11 milyon. En hızlı geliştiği ülkeyse Hindistan.

* Twitter’da kayıtlı üye sayısı 75 milyonu aştı. Aktif üye sayısı 15 milyon civarı. Üyeler her gün 28 milyona yakın tweet mesajı yazıyor. Başka bir bakış açısıyla saat başı 1.3 milyon tweet demek bu. 2010’da toplam 10 milyar twit mesajı bekleniyor.

* Paylaşım sitesi Flickr’a yüklenen fotoğraf sayısı 4 milyarı geçti. Facebook’a ise her ay 2.5 milyar yeni fotoğraf ekleniyor.

* Katılımcı internet ansiklopedisi Wikipedia’nın 85 bin üyesi gönüllü olarak son 6 ayda 1 milyondan fazla makale girişi yaptı. Toplam madde sayısı 14 milyonu geçti.

* Facebook’ta fotoğraf ve video harici paylaşılan link ve bilgi adedi 3.5 milyardan fazla.

* Blog istatistiklerini tutan Technorati’ye göre blog sahiplerinin yüzde 15’i haftada 10 saatini blogları için harcıyor. Bu pek çok hobiye ayrılandan çok daha uzun bir zaman dilimi. Blogların yüzde 70’i herhangi bir çıkar ya da beklenti içinde olmadan markalardan bahsediyor. Yüzde 38’i belirli bir ürün ya da marka hakkındaki görüşlerini detaylı olarak paylaşıyor.

* Sosyal ağların mobil versiyonları akıllı cep telefonu pazarını da patlattı. 6 milyon adet satışla bu alandaki en belirleyici unsurlardan Apple iPhone için geliştirilen 140 bin farklı uygulama 3 milyar defadan fazla yüklendi.

* Sosyal ağ kullanıcılarını hedefleyen bilgisayar üreticilerinin yarattığı netbook kategorisi bilgisayar satışlarını patlattı. Sadece geçen sene 35 milyon netbook satıldı. Üç yıl sonraki hedef yıllık 140 milyon.

12/02/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..