Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Farketmeden zayıflayın

Farketmeden zayıflayın
 

Kilo fazlanız var ve sağlıklı aynı zamanda da kalıcı kilo vermek istiyorsunuz…

O zaman size tavsiyemiz ; Diyet psikolojisi içine girmeden, hayatınızda ve yeme alışkanlıklarınızda küçük ama kalıcı değişiklikler yapmanızdır. Aşağıda okuyacağınız zayıflama ipuçları  devam yazımız ile, fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz1 - Kahvaltı etmeden dışarı çıkmayın. Hiç vaktiniz yoksa bile, evden çıkmadan 1 bardak süt için. Eğer dışarıda kahvaltı ediyorsanız, 1 tost yiyin. Bazı günler yarım bardak süt veya yoğurdun içine 3 yemek kaşığı yulaf ve sevdiğiniz 1 meyveyi doğrayarak meyveli müsli yaparak yiyin. Ama yataktan kalktıktan en fazla 1 saat içinde mutlaka bir şeyler yiyin. Geceden aç kalan vücut, siz ilk öğününüzü yiyene kadar geçen bu uzun sürede yağ değil, kas yakar. Bunu unutmayın. Vücut enerjisi bitince gereken enerjiyi, kendi kas deposunu kullanarak karşılar.

2 – En gerekli zayıflama ipuçlarından biri ; Her zaman, her şeyi çok yavaş yiyin. Genellersek fazla kilolular, hep hızlı yemek yiyenlerdir. Hızlı yer tam çiğnemeden yutarsanız ancak çok fazla miktar da yiyerek doyabilirsiniz. Oysa yavaş ve iyice çiğneyerek yerseniz, yemeğin yarısında doygunluk duygusuna erişirsiniz yani daha az yemek yiyerek doyarsınız. Bu alışkanlığı kazanmak için yemeğe başlamadan gözünüzün önüne saat koyun ve 20 dakikada yemeye kendinizi alıştırın. Beyne ben doydum sinyali 20 dakikada ulaşır.

3 – Girdiğiniz her binada, ilk 3 katı merdivenle çıkın. Asansöre binmeyin.

Önünüze çıkan her merdiveni egzersiz yapacağınız bir fırsat olarak görün. Bir binadan inerken de asansör yerine merdiven kullanın.  
4 – Yemeseniz de olur şeyleri ( Abur cuburu )  yemeyin. Bunları marketten hiç satın almayın.  Bisküvi, cips, şeker, meyve suları, gazoz, ice tea, pastanelerde satılan kek, kurabiye gibi şeyler yüksek oranda yağ, şeker ve dolayısıyla da kalori içerir. Bir günde alacağınız kalorinin tamamını bile almanıza sebep olur. 

5 – Mümkünse dışarıda yemek  yemeyin ve evde yemeye çalışın. Restoranlarda yenilen yemekler  fazla yağlı ve kilo aldırıcı olabilir.  Dışarıda yemek zorundaysanız, ızgara da pişmiş yemekleri ve salataları tercih edin. Veya 1 porsiyon yemeği veya tatlıyı yanınızda ki kişiyle paylaşın yarım porsiyon yiyin.

6 – Stresinizi kontrol edin. Stresli bir hayat  kilo almanın en birinci sebebidir. Çünkü stresli dönemlerde vücudunuz stres hormonu salgılar ve bu hormonlar karın bölgeniz de yağlanma yapar.  Stresli dönemler de kişi yenemediği veya değiştiremediği sorunlarıyla baş ederken kendini mutlu etmek için en kolay yolu, yani yemeyi tercih eder. Hatta bazen de çok  kontrolsüz ve aşırı yer. Sonrasında da bu davranış tarzından dolayı vicdan azabı çekerek bir kısır döngünün içine girer. Mutlaka bu durumu yenmenin ve güçlü olmanın bir yolunu bulun. Kendinizi rahatlatacak ve mutlu edecek, yemek yeme davranışı yerine, sevdiğiniz diğer pek çok şeyi yapabilirsiniz.

7 – Her gün aktif olmaya çalışın, işe giderken veya dönerken yürüyün. Evde temizlik yapın. Hafta sonları yüzün veya koşun veya dans edin. Ama mutlaka hareketli olun.

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

info@slimmingcenterestetik.com

Facebook :  slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş

 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..