Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Fenerbahçe üzerinden oyunlara devam…

Fenerbahçe üzerinden oyunlara devam…
 

İnternetten alıntı


Bilindiği gibi temmuz ayının başından beri Fenerbahçe üzerinden sinsice bir oyun sergilenmektedir. Artık bu konunun şike ile ilgili bir tarafı kalmadığına herkes emin. O zaman ne oluyor? Neden Fenerbahçe’yi çökertme planları en ince noktalarına kadar düşünülerek uygulanıyor.

Ey okur; Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor veya herhangi bir kulübümüzün taraftarı olabilirsiniz. Birde konuyu önyargısız, fanatik duygulardan arınmış bir biçimde düşünün. Savcılar hala didik didik Fenerbahçe’yi irdeliyor. Hep biliyoruz ki, en ufak bir ipucu yakalasalar, kuşlar çoktan medyaya servis ederdi. O zaman nedir bu Fenerbahçe ile alıp veremedikleri?

Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Fenerbahçe son derece sağlam bir camiadır. İçlerine Fenerbahçelinin ruhunu zedeleyecek kimseleri, ideolojileri sokmazlar. İstiklal savaşımızda sergiledikleri birlik ve beraberlik ruhu bu gün hala dim dik ayaktadır. En somut örnek Kadın ve çocukların geldiği Manisa maçıdır. Kendi maça girişi yasaklanan binlerce Fenerbahçe taraftarı eşini, çocuklarını maça getirmiş, kendi dışarıda beklemiştir. Tam 46000 Fenerbahçeli kadın ve çocuk. Bu kimsenin hayal bile edemeyeceği bir rakamdır.

Fenerbahçelilerin göğsünü kabartan bu tablo, Fenerbahçe üzerinden oyun oynamaya programlanmışların saçlarını diken etmiştir. Bu bir mesajdır. Ne yapılırsa yapılsın Fenerbahçeliye baş eğdirilemeyecektir.

Kötü senaryolar hala devam ediyor. Beşiktaş derbisi için biletler satıldıktan sonra il güvenlik kurulu Fenerbahçe taraftarına maçı yasaklıyor. Nasıl olabilir böyle bir şey. Bizim bildiğimiz “Güvenlik Kurulu” güvenliği sağlamak için vardır. Maç yasaklamak için değil. Beceremiyorlarsa giderler yerine başkaları gelir. Bu iki kulübümüz 100 yıldır karşılaşıyor. Siz basiretsiz yöneticiler bir gün yok olacaksınız ama onlar yine karşılaşmaya devam edeceklerdir. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları oradan görüldüğü gibi düşman değillerdir. Olmayacaklardır da. Ama bu tür uygulamalar sadece Fenerbahçe taraftarını çileden çıkarmaya uğraşmaktır. Taraftarın birlik ve beraberliğini bu tür oyunlar bozamayacaktır. Denizli’de yaşayıp, maç için işinden üç gün izin alıp İstanbul’a gelen ve güç bela bilet alan taraftarın mağduriyetini nasıl ödenecektir. “Bilet paraları iade edilsin” emri sizce yeterli olabilir. Böyle bir skandal ancak bizde olabilir. O çok örnek verilen AB veya ABD de böyle bir olay olsa o seyircilerin hepsi tazminat davaları açar ve kazanır. Bizde nasıl olsa böyle bir şey hayal bile edilemez değil mi?

Birileri aynı oyunu Ülkemiz üzerinde oynuyor. Amaçları iç savaş çıkartıp ülkemizi bölmek. Aynı oyunun daha küçük ölçeklisi ise Fenerbahçe üzerinde oynanıyor. Ancak kimse heveslenmesin. Fenerbahçe’yi amatör kümeye bile yollayabilirler. Amatör branşlarını malını talan edebilirler ama Fenerbahçeliyi diz çöktüremezler.

Tıpkı Türk insanının çökertilemeyeceği gibi…

İzmir 2011-10-26

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..