Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Finans kapital 4: modern sömürgecilik ve dünya halkları

Finans kapital 4: modern sömürgecilik ve dünya halkları
 

modern sömürgeciliğin kan emici sistemi


2003’te ırakta neler olduğunu az çok hepimiz biliyoruz. Irak’a ilk olarak ekonomik suikastçılar gönderildi. Ancak diktatörlükte ekonomiye pek fazla müdahale etmek zordur. İkinci olarak çakallar gönderildi. Sonradan pişman olup deşifre olan bir çakalın anlattıklarına göre; çevresinde bir güvenlik kordonuyla gezdiği, birkaç denemeye rağmen Saddam’ı deviremediklerini söylüyor. Ve daha önceden de anlattığım gibi C planına geçildi. Ve ucuz bir yalanla savaş açıldı. Sonunda Saddam devrildi. Olabilecek en fazla tahribat verildi. Değişik dini gruplar arasında çatışma çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar. Irak petrolü savaşa ortak olan ve destek olan ülkelerin petrol şirketleri arasında paylaştırıldı. Sessiz kalmaları istenen ülkelerde dâhil, inşaat sektörü paylaşıldı. Bu ülkelerin arasında bizim ergen emperyal ülkemizde var.

Sonuç olarak savaş, Amerikan Amerikan silah sanayisine, inşaat ve petrol şirketlerine ve bunlardan nemalanan hükümetlere yaradı. Savaş, ne Irak halkına ne savaşan devletlerin halklarına ne mala ne davara yaradı.

Finans kapitalin dünya toplumu üzerindeki etkisi içler acısı, dünya halkları ikiye bölünmüş ve her iki tarafta perişan haldedir. Bir grup sömürgecilerin arenaları haline gelmiş, ortalığı kan gölünde yüzmekte ve açlıkla boğuşmaktalar. İkinci grup olan sömürgeci, tekelci ülkelerin halkları, farklı bir durumdan yok olma tehlikesindeler. Birinci grupta iç çatışmalar, savaşlar ve birbirine düşürülen gruplarla savaş sanayisine kurban giderken, ikinci grupta düşünce ve ahlak yapısıyla insanlıkları kayboluyor. İkisinin de düşmanı finans kapital ve sacayağı tekelci uluslararası şirketler ve emperyal ülkelerdir.

İşin ilginç yanı insanların, kapitalist uygarlık ülkelerin bu kadar yakıcı, ekonomik, sosyolojik, ekolojik ve biyolojik soykırımlarının gözlerinin önünde olmasına rağmen ve tüm bunların sadece bir avuç insanın kârı yüzünden yüzde doksanlık kesim sağır dilsiz dolanıyor. Bu durum edimsel koşullanmaya benziyor. Olmasını istediğiniz bir davranışı kazandırmak için Pavlov’un köpek-salya deneyinde olduğu gibi, köpeğe yemekle verirken aynı zamanda zil çalar. Birkaç defadan sonra yemeksiz zil çaldığında yemek verilecekmiş sanıp salya akıtır. İnsanlara çalınan zil de; medya, eğitim kurumları ve askeri sistemler ile aptallaştırılmış insancıklar, uyuşturucu ve alkolikler, işkolikler v.d. gibi insan grupları üremiştir.

Sömürgecilik artık eskisi gibi devlet eliyle olmuyor. İşte Tekel dediğimiz modern sömürgecilik olan uluslararası şirketlerin en etkili silahı olan mevcut parasal sistemin en etkili mermisi faiz ve onun barutu borç-kredi sistemidir.

Küresel ekonominin sacayakları olan borç, faiz ve kafa bulandıran para basımı ve dolaşımını ele alacağım sabırla okuduğunuz için tebrikler sayın okur.

Sevgiyle yaşayın…

 
Toplam blog
: 5
: 893
Kayıt tarihi
: 04.10.11
 
 

Üniversite öğrencisiyim. Bilişim alanında okuyorum. İlgi alanım mesleğimin dışında siyaset. Demok..