Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '14

 
Kategori
Kahve
Okunma Sayısı
997
 

Fincanda kahve pişirme

Fincanda kahve pişirme
 

Ocakta fincanda kahve pişirme (görsel netten )


Fincanda kahve pişer mi?

Bugün yemeye misafirim vardı, çok sevdiğim arkadaşlarıma Yemekten sonra kahve pişirmek istedim, gelen misafir bey: “Ablacığım ben yapayım bak göreceksiniz çok değişik bir usulle nefis kahve yapacağım çok beğeneceksiniz” dedi. Ben kahveyi yaparken önce cezveye suyu, şekeri ve kahveyi koyup ocakta karıştırarak, biraz kabarınca fincana döküyor, cezveyi tekrar ocağa koyup yeniden kabartıp fincanın doldurarak pişiriyordum. Ama misafirimiz önce fincanlara soğuk su, ardından 1 kaşık kahve ve kişilerin arzusuna göre şeker koydu, şekersiz içenlere şeker eklemedi. Sonra fincanı kısık ateşe koyup sapını peçete ile tutup karıştırdı, çok kısa zamanda fincandaki kahve kabardı ve dökmeden ocaktan aldı. Bu usuller artarda köpüklü sıcak kahveleri yaptı ve bizlere sundu. Gerçekten şimdiye kadar içtiğim kahvelerden tadı da çok başka ve nefisti. Denemekte yarar var, beğeneceğinizi umarım, afiyet olsun.

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Çok ilgimi çekti. İlk fırsatta deneyeceğim.. Teşekkürler, saygılar sayın hocam...

Nil ALAZ 
 02.06.2017 21:12
Cevap :
Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim denemenizi öneririm.Selam sevgiler sağlıklı mutlu günler.Nahide Çelebi  03.06.2017 8:42
 

Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır derler...

Abdülkadir Güler 
 08.06.2014 17:11
Cevap :
Sevgili Hocam evet "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var" ne güzel bir deyim. Hanımefendi fincanda kahve yapmayı bir denesin, ben denedim fincan kırılmıyor ama fincanı tutarken tutacak bir şey kullanmalı eli yanar, kabardığı anda alınmalı zira taşıyor.Selam ve saygılar, esenlikler.NAHİDE ÇELEBİ  09.06.2014 3:24
 

Biz de deneriz...

Kerim Korkut 
 04.06.2014 19:43
Cevap :
Denerseniz memnun kalacaksınız.NAHİDE ÇELEBİ  05.06.2014 9:22
 

Yeme içme söz konusu olunca müthiş yetenekler var. Mutlaka nefis oluyordur ancak yine de riskli olacağını düşünerek bildiğim usulde devam edeceğim sevgili Nahide hanımcığım, her şekilde olursa olsun kahvelerimiz afiyet olsun. Zira asıl mesele "Gönül ne kahve ister ne kahvehane, Gönül sohbet ister kahve bahane!" diyeceğim sevgi selamlarımla

Cemile Torun 
 03.06.2014 14:56
Cevap :
Sevgili Cemile Kardeşim, evet riskli, belki sıcaklık fazla olursa fincan patlayabilir, ama ben bir kez deneyeceğim, teşekkürler, selam ve sevgilerimle öptüm.NAHİDE ÇELEBİ  03.06.2014 18:39
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1975
Toplam yorum
: 12105
Toplam mesaj
: 163
Ort. okunma sayısı
: 1033
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster