- Kategori
- Yöresel Yemekler
Fırında Kefal

Malzemeler
Kefal balığı
Domates
Biber
Kurusoğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
Limon
Tuz
Kekik
Zeytinyağı
Yapılışı:
Balıklar pulları kazınarak temizlenir. Bol suda yıkanır ve sularının iyice süzülmesi beklenir. Fırın tepsisi veya
borcama önce halka şeklinde doğranmış soğanlar, üzerine kefaller dizilir. Domatesler küp küp doğranır biberlerle
beraber balıkların üzerine serpilir. Biraz limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kekik karıştırılır ve balıkların üzerine
gezdirilerek dökülür. Maydanoz ve limon kabukları ile süslenir. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Yanında
bol soğanlı bir salata ile servis yapılır.
Kefal balığı
Domates
Biber
Kurusoğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
Limon
Tuz
Kekik
Zeytinyağı
Yapılışı:
Balıklar pulları kazınarak temizlenir. Bol suda yıkanır ve sularının iyice süzülmesi beklenir. Fırın tepsisi veya
borcama önce halka şeklinde doğranmış soğanlar, üzerine kefaller dizilir. Domatesler küp küp doğranır biberlerle
beraber balıkların üzerine serpilir. Biraz limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kekik karıştırılır ve balıkların üzerine
gezdirilerek dökülür. Maydanoz ve limon kabukları ile süslenir. 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Yanında
bol soğanlı bir salata ile servis yapılır.