- Kategori
- Yöresel Yemekler
Haluşka

Kulaklı mantı
Malzemeler
Hamuru için
Un
Tuz
Su
İç malzeme
Kıyma
İnce kıyılmış kurusoğan
Karabiber
Tuz
Sosu için
Tereyağı
salça
yoğurt
Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sofra büyüklüğünde beze
açılır mantı hamurundan biraz ince yufka açılır. Ve karalere bölünür.Hazırlanan kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç
malzemesi aralara koyulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. Tencerede
kaynayan suya tuz katılır ve haluşkalar itina ile suya bırakılır. Hafifçe kaşıkla karıştırılır. Mantıdan daha çabuk
pişer ve soğuk suya haluşkalar çıkartılır. Oradan bir tepsiye alınır. Tavada kızdırılan halis mulis İnebolu tereyağı
üzerine bolca gezdirilir. İsteğe bağlı servis yaparken sarmısaklı yoğurt ve salçayla sosu katılır.
Bol tereyağlı haluşka yapılıp yenildikten sonra masa toparlanır ve alınan kalorileri ve fazla kiloları yakmak üzere
yürüyüşe çıkılır.
Afiyet bal şeker olsun.
Hamuru için
Un
Tuz
Su
İç malzeme
Kıyma
İnce kıyılmış kurusoğan
Karabiber
Tuz
Sosu için
Tereyağı
salça
yoğurt
Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sofra büyüklüğünde beze
açılır mantı hamurundan biraz ince yufka açılır. Ve karalere bölünür.Hazırlanan kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç
malzemesi aralara koyulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. Tencerede
kaynayan suya tuz katılır ve haluşkalar itina ile suya bırakılır. Hafifçe kaşıkla karıştırılır. Mantıdan daha çabuk
pişer ve soğuk suya haluşkalar çıkartılır. Oradan bir tepsiye alınır. Tavada kızdırılan halis mulis İnebolu tereyağı
üzerine bolca gezdirilir. İsteğe bağlı servis yaparken sarmısaklı yoğurt ve salçayla sosu katılır.
Bol tereyağlı haluşka yapılıp yenildikten sonra masa toparlanır ve alınan kalorileri ve fazla kiloları yakmak üzere
yürüyüşe çıkılır.
Afiyet bal şeker olsun.