- Kategori
- Yöresel Yemekler
Ege lezzetleri (Gazyakotu kavurması)

Bu sene soframıza yeni bir lezzet daha katıldı. Uzun yıllardır Bodrum'da yaşıyor olmama rağmen sıkça duyduğum fakat nedense deneme fırsatı bulamadığım Gazyak Otu kavurmasını bu sene sevgili ENGİN arkadaşımın sayesinde mutfağımıza soktuk. Çokta memnun kaldık. Artık her hafta mutlaka pazardan bu ottan alıp kavurmasını yapıyorum. Nihayet bir fırsatını bulup resmini çekip sizlerle paylaşma zamanı geldi. Bu arada Engin 'e tarifi için teşekkür etmeden geçmeyelim değil mi?
Su kenarında yetişen GAZYAK OTU ( Kazayağı Otu Olarakta biliniyor.) maydonozgiller familyasındandır. Şekil itibariylede zaten maydonoza çok benzemektedir. Tadı biraz anasonlu olup Latincesi Falcaria vulgaris 'tir:))
Faydaları ise saymakla bitmez....
Sindirim Sistemi, Cilt, Solunum Sistemi, Kas, Kemik ve Eklemler, Romatizma Ağrıları, Dolaşım Sistemi...... Uzayıp gidiyor...
Şimdi pazarda almış olduğunuz bir demet Gazyak Otunu kök kısımları kesip temizledikten sonra bol su ile yıkayın ve doğrayın. Derin olmayan bir tencerede bir baş kuru soğanı ince ince kıydıktan sonra az yağda kavurun. Arzu ederseniz iki diş -yine kıyılmış olacak- sarımsakta ilave edebilirsiniz. Temizleyip doğradığınız Gazyak Otunu tencereye alın. Kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet Olsun.