Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '10

 
Kategori
Sinema
 

Flashforward

Flashforward
 

29.04.2010


Flashforward, bu sezonun kendinden en çok söz ettiren dizisi. Lost dizisinden tanıdığımız ABC Amerikan TV kanalınca yayınlanan Flashforward bilim kurgu ( veya hayal kurgu da diyebiliriz ) dizisi. Kanadalı bilim kurgu yazarı Robert J. Sawyer'in "Flash" isimli kitabından uyarlanmış.

Konusu çok basit görülmekle beraber dizi ilerledikçe seyircisini sıkıca yakalamasını biliyor. Dünyanın her yerinde insanlar, 2 dakika 17 saniye bilinçlerini yitiriyorlar. O sürede doğal olarak kazalar, ölümler, felaketler vb bir sürü olumsuzluklar oluyor. Sonradan anlaşılan önemli bir nokta dizinin omurgasını oluşturuyor. Herkes 6 ay sonrasını görüyor ( 29 Nisan 2010 yani bugün ). Bu 2 dakika 17 saniyelik ( kararmada ) görüntülerin çözülmesi ve görünenlerin psikolojik yapılarında yarattığı travmalar dizinin ilgi çekici tadı oluyor.

Burada diziyi anlatmak gibi bir niyetim yok. Polisiye bir kovalamaca, hesapta olmayan ilişkiler, 6 ay sonrasında rüya göremeyenlerin psikolojileri gibi sarmal bir senaryo birbirini takip ediyor. Bu arada bilinçi kararmayan bir kişinin varlığı da söz konusu. Kısaca yine bol kahramanlı sürekliyici bir dizi. Dizide Lost'tan tanıdığımız iki tanıdık yüz de var.

Şu anda Aşk-ı Memnu dizisinin oynadığı saatte yazıyorum bu yazıyı. Ve yine aynı soruyu soruyorum kendime. Lost, Hereos, X-Files ve Flashforward gibi dizileri seyredince, bizim o çok izlenen diziler, nasıl beğeniliyor? Anlamakta güçlük çekiyorum

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..