Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Futbol
 

Futbol: Cezayir… Cezayir… (Cezayir:1-Rusya :1)

Futbol: Cezayir… Cezayir… (Cezayir:1-Rusya :1)
 

news24ca.com


 

Niçin Cezayir?

Çünkü 2014 Dünya kupası’nda benim favori takımım. Kim ne derse desin, benim ölçülerime göre gayet pozitif bir futbol oynuyorlar. Kazanmayı çok istiyorlar. Top rakibin eline geçince mutlaka üç dört kişi topu almak için adamın başının etini yiyorlar. Gayet hızlılar ve rakipten hiçbir zaman korkmuyorlar.

2014 Dünya kupası Cezayir-Rusya maçı dün akşam  saat 19:00'da Brezilya’nın Curitiba kentindeki Arena da Baixada stadyumunda oynandi. H grubundaki son maç olan bu önemli maçı TRT 1 ekranlarından naklen bir güzel  izledik... Canlı, heyecanlı, kanlı bir maçtı… Bir iki kelle de bu arada kırıldı. Cüneyt Çakır mecburen  maçı durdurarak Cezayirli futbolcuyu kenara aldı. Tam bu sırada sırada da Rus golü geldi. Cezayirliler buna fena halde üzüldüler.

Tarihinde ilk defa ikinci tura çıkmaya çok yaklaşan Cezayir ile Rusya arasında oynanacak karşılaşmayı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Joel Aguilar idi. 


Cezayir Takımı:
M'Bolhi, Mesbah, Bougherra, Halliche, Mandi, Bentaleb, Medjani, Djabu, Brahimi, Fehouli,Slimani.
Teknik Direktör : Vahid Halilhodziç
:
Rusya Takımı:
Akinfeev, Kombarov, Ignashevitch, Berezoutski, Eshchenko, Fayzulin, Glushakov, Zhirkov, Shatov, Kanunnikov, Kokorin.
Teknik Direktör : Fabio Capello

Goller :
6.dk. Dmitry Kombarov'un soldan ortaladığı topa iyi yükselen Alexander Kokorin, kafayla Cezayir kalecisi Rais Mbolhi'yi avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi
60.dk. Cezayir’den Slimani skoru eşitledi. (1-1)

Değerlendirme:
Cezayir adeta tarih yazıyor. Cezayir'in, 1982'de ilk kez katıldığı FIFA Dünya Kupası'nda Batı Almanya'yı 2-1 yenmesi dünya spor kamuoyunda büyük ses getirmişti.

32 yıl sonra, 2014 Dünya Kupası’nda Güney Kore karşısında turnuvadaki ilk galibiyetine imza atan Cezayir, Rusya ile yapacağı H Grubu'nun son maçının ardından ilk ikiye kalmayı başarabildi ve  tarihinde ilk kez  2. tura yükseldi.

La Liga takımlarından Granada'da top koşturan Cezayirli Yacine Rusya'ya karşı oynayacakları son maçla ilgili, "Güney Kore karşısında hücuma dönük bir futbol sergiledik. Bunu Rusya'ya karşı da tekrar etmemiz gerekiyor. Kolay olmayacak. Güney Kore karşılaşması da kolay değildi ama bu, soğukkanlılığımızı korumamızı ve futbolumuzu oynamamızı engelleyemedi" dedi. Nitekim Rusya’dan bir beraberlik almak da hiç de kötü bir sonuç değildi.

Cezayir, Yacine’in bu söylediklerini gerçekleştirdi ve zor da olsa Rusya’dan bir beraber kopararak (1-1) , zor da olsa grup İkincisi olarak 2.Tura yükselmeyi garantiledi.
Bu skorla Rusya yine Dünya Kupası’na veda etmek durumunda kaldı.  Onlar için çok üzücü olsa bile  Cezayir karşısında bir beraberlik aldıkları için bence sevinmemiler!

Cezayir 2. Turda ne yapabilir?
Dünya Kupası 2014’de benim favorim Cezayir. Bakalım göreceğiz. Bence aynı cesaretle oynarlarsa yine sürpriz sonuçlar alabilirler.

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..