Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray bu defa "es"emedi

Galatasaray bu defa "es"emedi
 

Nonda'nin uzuntusu


Galatasaray kazanmasi beklenen macta Eskisehir'e puan kaptirarak liderlik koltugunu Fenerbahce'ye devretti.

Eskisehir'in maca 4 tane forvet oyuncusuyla cikmasini iyi degerlendiren Galatasaray, ilk 25 dakikada 4 net gol pozisyonu buldu. Bu pozisyonlari Kewell, Mustafa Sarp, Arda ve Keita ile iyi degerlendiremeyen Galatasaray, aradigi golu Keita'nin mukemmel hareketlerle sag kanattan getirip ortaladigi topta defansin hatasini iyi degerlendiren Nonda ile buldu. Ilk yari baskili bir oyun oynayan Galatasaray, kalesinde de 2 tane tehlikeli kontraatak gordu. Ilk yari 1-0 biterken ben dahil bir cok kimse ikinci yarida Galatasaray'in gol veya goller bularak mactan rahat galip cikacagini dusunuyordu.

Ikinci yariya Rijkaard degisiklik yapmadan basladi. Mac yine ilk yaridakine yakin bir tempoda giderken, Eskisehirspor cok da organize olmayan bir atakta biraz da sansin yardimiyla golu buldu. Bu gol Galatasaray'li futbolcu ve taraftarlarin moralini cok bozdu. Eskisehir teknik direktoru Riza Calimbay golden sonra 2 forvet oyuncusu Umit Karan ve Burak'i oyundan alip iki orta saha oyuncusu Serdar ve Bulent'i oyuna aldi ve Eskisehir defansif bir oyun anlayisina burundu. Bu anlayis gercekten de ise yaradi ve bu sene ilk defa Galatasaray'a pozisyon vermeyen bir takim bulduk karsimizda. 30 dakikada Galatasaray karamboller haricinde sadece 2 defa Eskisehir kalesine etkili gelebildi. Rijkaard'in Aydin ve Baros degisiklikleri de hucum gucune bir katkida bulunmayinca mac 1-1 sona erdi.

Galatasaray'da hucum oyunculari Kewell ve Arda'da bir durgunluk gozlenirken, tek goze batan oyuncu Keita'ydi. Keita mac boyunca sagda ve solda cok calisti ve bana gore macin yildizi oldu. Rijkaard belki Elano'ya sans verebilirdi ama tabii ki bu O'nun bilebilecegi bir is. Belki de onu bir sonraki maca sakladi.

Eskisehirspor namaplup geldigi Ali Sami Yen'den son 30 dakikadaki defansif oyunlari sayesinde namaglup cikmayi basardi. Hucumda cok gozukmeseler de bulduklari bir gol onlara yetti.

Galatasaray'in ileri ucta oynayan oyuncularinin ikisinin kotu oyununa Eskisehirspor'un kati defansi da eklenince Galatasaray'in puan kaybi kacinilmaz oldu. Kasimpasa maci gibi bu mac da Galatasaray'in durdurulamaz bir takim olmadigini gosterdi.

Macin Yildizi: Keita
Hayal Kirikligi: Kewell, Arda

Cuneyt Akdemir

 
Toplam blog
: 17
: 402
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

1979 yılında İstanbul'da doğdum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Ogretmenliği bölümünü 2..