Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Anılar
 

Galatasaray Meydanı'nda, Beşiktaş'lı güvercinler

Galatasaray Meydanı'nda, Beşiktaş'lı güvercinler
 

....formalı güvercinler...


Vitrinci çıraklığına başladığım yıllarda, benim ustamın (Ömer Örten) ayrıldığı ortağının (Oğuz Bük) ofisi Galatasaray Yapı Kredi'nin arkasında bir çatı katındaydı. İlkbahar sezonunun beylik dekoru bahar dallarıdır.

Terasta ikisi de fanatik BJK lı ahbap çavuş kalfa dekor hazırlıyor (Başar Gümrah'la, Alev Şekercioğlu-merhum-). Ormandan kuru dalları toplayıp yığmışlar. Mısırçarşısından da cin mısırı almışlar...

Bir yandan dalları beyaza boyuyor, bir yandan da mısır patlatıp pembeye boyaya daldırarak dallara yapıştırıyorlar. Oğuz usta bunlara yıkmış işi gitmiş. Bir sürü dal, ince ince... Küçük küçük mısırlar... Boya boya bitmez, patlat çatlat yapıştır, bitmiyor ..

Bunlar bunalmışlar artık. İkisi de tiyatro gibi, ikisi de fırlama. Bakmışlar yerlere dökülen mısırlara meydanın güvercinleri üşüşüyor. Galatasaray Lisesi'nin paydos zili de yaklaşmış. Misinadan kement tuzağı yapmışlar, kara güvercinleri yakalayıp kanatlarına beyaz boya sürüp salıyorlar.

Meydan bir sürü BJK lı güvercin dolmuş. Bazılarına zaten BJK harflerini yazmışlar. Liseliler çıkmaya başlayınca bakmışlar meydan siyah beyaz güvercin dolu. Şaşkınlıkları geçince, kuşları yukardan bizimkilerin attığını görmüşler. Başlamışlar yuhalayıp küfür etmeye. Neredeyse yukarı çıkıp halledecekler.

Ahbaplar hemen terastan kaçıp alt kattaki komşuya sığınmışlar.

Güvercinler bir kaç gün boyalı kalıp liselileri gıcık etmeye devam etmiş. Sonra, su bazlı olduğundan boyalar yavaş yavaş silinmiş.

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..