Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Nakavt . Trabzonspor : 2 - Galatasaray : 1

Galatasaray Nakavt . Trabzonspor : 2 - Galatasaray : 1
 

beserhaber.com


Önceden çok belliydi, Spor Toto Süper Lig'de 27. haftasında Trabzonspor Galatasaray maçı nefesleri kesecek bir derbiye sahne olacaktı. Trabzon da bütün ruhuyla  bu maça kilitlenmişti, mutlak galibiyet istiyordu. Galatasaray da Trabzonspor'u deplasmanda geçip liderlik yolunda yara almadan yoluna devam etme amacındaydı.
 
Bu maçtan önce Galatasaray ve Trabzonspor lig tarihinde 83. kez karşılaşmışlardı. Oynanan bu maçlarda Galatasaray'ın 37, Trabzonspor'un ise 25 galibiyeti bulunuyordu. Bu maç Trabzon, Hüseyin Avni Aker Stadında, Orta  Hakemi  Ali Palabıyık yönetiminde oynandı.
 
Takımlar:
 
Trabzonspor:  Hakan, Bosingwa, Salih, Mustafa, Uğur, Medjani, Deniz, Erkan, Özer, Mehmet, Cardozo.
 
Teknik Direktör: Ersun Yanal
 
Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles, Hamit (33.dk.Emre Çolak), Selçuk, Umut, Wesley Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz
 
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Goller:
 
20.dk. Trabzonspor , Özer Hurmacı ile öne geçiyor (Trabzonspor : 1 – Galatasaray : 0) 
67.dk. Emre Çolak       ( Trabzonspor: 1- Galatasaray :1)
85. dk.  Carl Medjani  ( Trabzonspor: 2- Galatasaray :1)
 
Değerlendirme:
 
Trabzonspor Galatasaray maçı 19 Nisan Pazar günü saat 17’de başladı. Her iki takım da 3 puan almak için çok istekliydi. Fakat Trabzonspor kendi sahasında oynadığı için avantajlıydı. Özellikle eski TS’lu , yeni Galatasaray’lı futbolcuların ısınmak için sahaya çıktıklarında seyircinin yaptığı ağır aleyte tezahurat bu futbolcular için yıkıcı oldu.
 
Galatasaray genelde ne yazık ki savunmada çok önemli açıklar veriyor; rakip kolaylıkla Galatasaray kalesi önünde bitiveriyordu.
 
20. dakikaya kadar Trabzonspor’lular sürekli GS kalesine baskı kurdular. Galatasaray golü yedikten sonra açıldı, rakip kale önünde gözükmeye başladı ama geç kaldı.
 
Galatasaray çabuk yoruluyor ve takım oyunundan çabuk düşüyor. Özellikle “Tek adam” Sneijder’e çok güvendiklerinden, onun gol atamadığı durumlarda , takım daha da durgunlaşıyor. 
 
Ne yazık ki Hamit Altıntop takımın hızına ayak uyduramıyor ve takımı yavaşlatıyor. 33.Dk.da onun çıkarılıp yerine Emre Çolak’ın alınması, takıma can verdi, ve bu durum Galatasaray’da ilk onbir’in nasıl olması gerektiğini biraz geç olsa da gösterdi.
Ve Emre Çolak kendisinden bekleneni fazlasıyla yerine getirdi ve hatta bunu bir golle süsledi ama onun dışında Galatasaray’ın forvet elemanları kendilerinden bekleneni ne yazık ki yerine getiremediler.
 
Galatasaray’da oynayan dört eski Trabzonsporlu : Selçuk, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Yasin Öztekin’in çabaları sonucu değiştirmedi. 
 
Bence bu maçta yer alması gereken Olcan Adın’ın yedek kulübesinde oturması hataydı.
 
Trabzon’da Hüseyin Avni Aker Stadı hemen hemen doluydu. Maçta başta Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst olmak üzere Galatasaray’lı yöneticiler maçı izlediler.
 
Galatasaray  takımı bir bütün olarak maçı 90 dakika çıkaramıyor; maçın sonunda yorulup, dökülüyor. H.Hamzaoğlu sakatlar dolayısıyla istediği değişiklikleri de  yapamadı. Bu takımın yenilgisinde önemli bir sebep oldu. Tabii, takım 2-1 yenik duruma düştükten sonra sinirleniyor ve bu durum iyice takımın aleyhine oluyor. Nitekim bu maçta da GS’lı elemanların maçın sonunda sinirlenmeleri, takımın dağılmasına yol açtı.
 
Bu maçta kendilerinden çok şey beklenen Sabri Sarı da; Hakan da savunmada ne yazık ki kendilerinden bekleneni veremediler ve bu sonucu hazırladılar. Galatasaray savunması çok çabuk dağılıyor;  Hamzaoğlu’nun buna mutlak çare bulması gerekir.
 
Bu yenilgi ile Galatasaray çok değerli 3 puan kaybetti. Fakat her şey bitmiş değildir. Gözler elbette bundan sonraki maçlarda olacak.
 
Şunu da söylemek gerekir. hakem Ali Palabıyık hiç sinirlenmeden çok iyi bir yönetim gösterdi. Bu performansıyla ilerde çok iyi bir hakem olacağının işaretlerini verdi.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..