Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '06

 
Kategori
Psikoloji
 

Gözyaşının ilacı empati

Gözyaşının ilacı empati
 

Başımızı yastığa koyduğumuzda sağa sola dönmekten, uykumuzun kaçtığı günler olmuştur çoğu kez yaşamımızda. Bazı anlar vicdanımızın sesini duymuşuzdur, bazı zamanlar da ise kulaklarımızın üstüne yatmışızdır fark etmeden.

Etrafımızda çoğu kişi yaptıklarının sebepleri ile sonuçları arasında maalesef bağlantı kurmada zorlanır. Değer verilen konuların değere laik olup olmadıklarını bile sorgulamaz insanoğlu . Sürüklenip gidersiniz çoğu zaman fark etmeden..

Hayat pusulasının ibresinin doğru olup olmadığına bakmayı ihmal ederiz. Bizim için önemsiz gibi gözüken çoğu konuların karşımızdaki insan için önemli olduğunu bilincinde bile olmayız.

Benim yaşamımda mutluluk reçetelerimden en önemlisi empatidir. Sevdiklerimize, yakınlarımıza , dostlarımıza ve çevremizdeki insanlara empati ile yaklaşırsak acılarını, sevinçlerini, öfkelerini daha iyi anlarız. Karşımızdaki insan kendini daha önemli hisseder, anlaşıldığını bilir.

Gözyaşlarının akmasında en önemli faktör karşı tarafın acılarınızın farkında olamamasıdır. Sevginin yolu empatiden geçer. Dostluk çiçekleri empatinin olduğu yerde büyür, güneş orada doğar, yıldızları orada fark edersiniz. Kurak olan toprak orada yeşerir. İnsan olduğunuzu, birey olduğunuzun farkına varırsınız.

Kısaca yaşamın güzelliğini ruhunuzda hissedersiniz.

Son zamanlarda kaybetmeye başladığımız bu güzel reçeteyi yaşam dosyanıza eklemenizi öneririm.

Sizi anlayanlarla birlikte olmanız dileğiyle ..

 
Toplam blog
: 21
: 1615
Kayıt tarihi
: 15.08.06
 
 

Yaşamın ne kadar değerli olduğunun bilincinde, hatalarına gülebilen, İnsanlara değer veren, hayvanla..