Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Günümüzde aşk

Günümüzde aşk
 

Gunumuzde, en iyi ask kavusulamyan ask'tir inanci var. Ulasilamayan ask revacta, kavusuldugunda ask bitiyor, inancinda bizim toplumumuz. Leyla ile Mecnun olabilmek ozlenen bir asktir, ama gunumuzun asklari, artik internette, cep telefonlarinda, cet odalarinda. Ask ses cikarmak istiyor, cikardigi sese karsi ses duymak istiyor. Cep telefonu her caldiginda, sesler anlamini yitiriyor artik. Hic bir anlam, bir duygu tasimayan her konusma, insani icine dahada cok kapatiyor. Luzumsuz soylenmis her soz, sevgiliyi dahada zindanin derinliklerine gonderiyor. Ask artik gunumuzde ortulere burundu, sevgiliden ve hatta kendinden bile saklanmak istiyor ask. Hani derlerdi "Ancak soylenmeyen ask asktir" diye. Kelimeler cok seyler aciklar ama ask, uzerine kelimler soylenmediginde daha saftir, Gunumuzun asklari artik yaramaz cocuklar gibi tepinip duruyor. Cebimizde calan her telefon sesi bize, nebir haycan ne bir arzu birakiyor.

Gunumuzun asklari yaygara cikarmak, gurultu yapmak, ilan edilmek istiyor. Askin kor'unu alevlendirmek, aslinda kisilerin ellerinde ama ask sevmek degil sevikmek derdinde. Askin icinde tutku var, ozlemek var, kendi hayatini onunla birlestirmek var. Ama arastirmalara gore 3 yil sonra ask bitiyor, cunku boguyor sevgiliyi. Bitermi hic aski uc yil sonra sevgiye donusturursen.

Gunumuzun asklari artik ilkokullara kadar indi, cocuklar kendilerini asik olmak zorunda hissediyorlar. Hormonlari asiri calisan bu cocuklarin, asktan anladiklari cinsellik, ve sonunda intiharlar, tecavuzler, anlayissiz ebeveynler. Gunumuzde artik ask bir kous oluyor. Sabah programlari, televole'ler, ask programlari reytin alan en cok izlenilen programlar oldu artik.

Eskidende asklar vardi, ama bir takim deger ve ahlak kurallarida. Televizyonu ve medyayi bu konuda, sorumsuz alarak goruyorum

Ne demis? sair, "Mecnun olup cole dusmeyeceksen, Ne leyla'yi cagir ne colu incit". Askin ugruna cefa cekmeyeceksen, onun derdiyle dertlenmeyeceksen, onun icin, terki diyar edemyeceksen, vatanindan yurdundan, belki yedi dagin arkasindaki canavarla bogusman gerekecek, belkide yedi basli canavari oldurmen gerekecek. Askin boyle bir cefayla denenecek.

Ben sen olmaliyim, sen de ben
Agir aksak gecen zamanlari
Sen benede yasamalisin
Bende sende
Cigliklarini kulaklarimdan duymalisin
Benim olmalisin, benimle yasamalisin
Sabahlarimda olmalisin, bakmadan aynaya
Sesleri, muzikleri guzel sozleri kulaklarimla duymalisin
Akan zamanlar, hayatimizda olmamali
Gelecek zamanlarinda, gecen zamnlarindan
Daha fazla benimle olmali

Kendinden odun vererek, ruhunla onu beklemekle dem tutacaksin. Onun cigliklarini onun kulaklariyla o, olamadigi anlarda'da duyacaksin. Sabahlari aynaya bakmadan, gece'yi seninle gecirmis olacak, sesleri guzel sozleri, onun kulaklariyla sen duymalisin. Sen uyudugunda, kapanan benim gozlerimdi diyecek. Askin olduracak hem seni hem onu.

Sevgiyle kalin
Mustafa Ucman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..