- Kategori
- Türk Mutfağı
Güveçte tepsi kebabı
Patlıcanlı kebap
Malzemeler:
* 1 Kilo Kiyma
* 200 gr Kuyruk yağı
* 3-4 Adet patlıcan
* Tuz, karabiber, pul biber
* Domates
* Soğan
* Sivri Biber
Yapılışı:
* Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün.
* Kıyma, kuyruk yağı, tuz ve baharatları karıştın
* Köfte büyüklüğünde kıymayı elimizde yuvarlayıp bir patlıcan bir köftelerden sırasıyla dizelim tepsiye.
* Tepsinizde yer varsa ortaya domates, biber ve soğan ekliyebilirsiniz. Benim tepsim küçük olduğu için ayrı güveçlere koyarak pişirdim.
* Fırını 200 dereceye getirip üstüne folya koyarak yarım saat pişirin. Son 20 dakika da üstündeki folyoyu çıkararak pişirin.
http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2011/08/patlicanli-tepsi-kebabi.html