Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Güveçte tepsi kebabı

Güveçte tepsi kebabı
 

Patlıcanlı kebap


Malzemeler:

* 1 Kilo Kiyma
* 200 gr Kuyruk yağı
* 3-4 Adet patlıcan
* Tuz, karabiber, pul biber
* Domates
* Soğan
* Sivri Biber


Yapılışı:

* Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün.
* Kıyma, kuyruk yağı, tuz ve baharatları karıştın
* Köfte büyüklüğünde kıymayı elimizde yuvarlayıp bir patlıcan bir köftelerden sırasıyla dizelim tepsiye.
* Tepsinizde yer varsa ortaya domates, biber ve soğan ekliyebilirsiniz. Benim tepsim küçük olduğu için ayrı güveçlere koyarak pişirdim.
* Fırını 200 dereceye getirip üstüne folya koyarak yarım saat pişirin. Son 20 dakika da üstündeki folyoyu çıkararak pişirin.

http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/2011/08/patlicanli-tepsi-kebabi.html

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..