Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

19 Haziran '10

 
Kategori
Aile
 

Hamilelikte cinsel yaşam

Hamilelikte cinsel yaşam
 

Hamilelik dönemi ile birlikte vücutta fiziksel değişimlerle birlikte cinsel yaşamda da değişiklikler ortaya çıkabilir. Gebeliğin ilk haftalarında kadında cinsel isteksizlik ortaya çıkabilir. Bu da gayet normal bir durumdur. Endişeye gerek yoktur. Önemli olan eşlerin birbirine anlayışla ve sevgiyle yaklaşmalarıdır.

Duygusal açıdan kadının çok hassas olduğu bir dönem olan hamilelikte eşlerin çok ciddi bir biçimde eşlerine bir kat daha fazla ilgi göstermelri, cinsel yönden soğukluğunu da anlayışla karşılamalrı gerekir. Bu dönem hamilelik süresince devam etmeyecektir. Bunun farkına varıp, sabırlı yaklaşmak gerekir. Keza erkek içinde aynı şeyler söz konusu olabilr. Özellikle hamileliğin son aylarında gebelik ilerledikçe erkek eşinden cinsel olarak uzak durabilir. Çünkü onun için o bir anne adayıdır ve karnında bebeğini taşıyordur. Bu duygu erkeği cinsellikten uzaklaştırabilir. Bu durumda da kadının anlayışlı olması gerekir. Sonuçta doğacak bir bebek yaşamlarını değiştirecektir ama cinsel yaşamlarını değil. Bu da çiftlerin kendi elinde olan birşeydir.

Erkeğin kadını sadece bir anne adayı olarak görmemesi gerektiğidir.

Kadında ise, cinsel yaşamdan uzaklaşma nedenleri biraz daha farklıdır.

Karnındaki bebeğe zarar verme korkusu,
Ağrı Korkusu
Estetik kaygısı... Artık eşinin bu halde onu beğenmeyeceğini düşünerek birlikte olmaktan kaçınır. Bu yanlış bir davranıştır. Sonuçta bebek doğduktan sonra fiziksel olarak eski haline dönebileceğini bilmelidir kadın. Birlikte verilen bir karardan dolayı bu hissi yaşamamalıdır.
Doğumdan sonra cinsel isteksizlik artabilir. Bu da rol değişimi, eşlerin eskisi kadar birbirlerine zaman ayıramaması gibi faktörlerden kaynaklanır. Bu dönemi de gene anlaşyışla, sevgi ve ilgiyle, birbirine destek olarak geçirmek gerekir. İlerleyen dönemde cinsel istek eski haline gelecektir. Bebeğin uyku düzeni yerleştikçe, onun yaşam biçimini düzenledikçe, eşler de birbirine cinsel olarak çekilecektir.

Önemli olan fırsat buldukça eşlerinizle birbirinize dokunmak, sarılmak, öpüşmek olacaktır, bu dönemde ki heyecanınız sona ermesin, eski durumuna gelsin.

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara