4 adet yumurta 1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2/3 su bardağı siyah haşhaş tohumu(çekilmemiş) 1 limon kabuğu rendesi 2 su bardağı un üzeri için:3-4 adet kivi 1 poşet krem şanti+1/2 su bardağı süt
Yumurta ve şekeri büyükçe bir kasede 6-8 dk. yoğurt kıvamına gelene dek çırpın. Sütü ekleyip karıştırın.Un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp;yumurtalı karışıma yavaş yavaş alt üst ederek yedirin(söndürmeden)Dikdörtgen bir kalıba veya borcama (yağlanmış) döküp 150 derecedeki fırının orta kısmında 22-25 dk. pişirin. fırından çıkan kekin 3-4 dk. sonra üzerini kapatarak soğutup, dilimleyin.Üzerini kremşanti ile süsleyip kivi dilimleri ile süsleyin(resimdeki gibi)