- Kategori
- Yöresel Yemekler
Haşhaşlı peksimet

Haşhaşlı peksimet
İçindekiler ve yapılışı:
Hazır ekmek hamur 3 adet
Haşhaş 200 gr
Ceviz içi 200 gr
Yumurta 1 adet
Haşhaşı kavurun. Kahve gibi çekerek toz haline getirin. Cevizi iri iri dövün. Ceviz, haşhaş ve sıvıyağı karıştırın. Üç hamuru da oklavayla biraz kalınca açın. hamurları ayrı ayrı açtıktan sonra birinin üzerine cevizli, haşhaşlı karışımın bir kısmını ince olarak yayın. Üzerine ikinci hamuru koyarak bu hamurun da her yerine haşhaşlı malzemeden yayın. Üçüncü hamura da aynı işlem uygulayın. Üç hamuru da üst üste koyduktan sonra ortadan ikiye kesin ve iki parçayı üst üste koyun. Yarım ay şeklindeki bu hamurdan parmak eninde şeritler kesin. Şeritleri üst üste koyarak iki ucundan tutup burun. Bu halde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürüp kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Haşhaşlı hazır şimdi yanına sert bir peynir, afiyet olsun.