Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '08

 
Kategori
Felsefe
 

Hayat çizginize asla küsmeyin

Hayat çizginize asla küsmeyin
 

Hayat çizginize asla küsmeyin


Varsın hayat bana acımasız davranmış olsun, varsın şu anda başka yerlerde bulutsuz masmavi ve parlak bir gökyüzü altında yaşıyor olsun insanlar. Grilere bürünmüş bir gökyüzü altında ve deniz kenarında da mutlu olmak pekala mümkün ve ben çok mutluyum.

Önceleri, neden ben? diye kendime çok sormuşumdur. Aslında hayat zamanla insana, değiştiremeyeceği şeyleri kabullenme gücünü veriyor; ve siz sahip olduğunuz değerlere dört elle sarılarak kendinizle barışık yaşamayı da öğreniyorsunuz. Artık ruhunuz bedeninize isyan etmiyor, aksine iyi yönetilen bir orkestranın çıkardığı uyumlu sesler gibi huzur ve güven içinde buluyorsunuz kendinizi. Dahası, yıpratıcı bir mucize beklentisi içinde günleriniz yıllarınız boşa geçmiyor, günden güne artan bir yaşama arzusu tüm benliğinize yerleşiyor. Aynalarla da barışıyorsunuz bu arada ve bakınca yanaklarınızın pembeleştiğini gözlerinizin içinin güldüğünü fark ediyorsunuz.

Hem biliyor musunuz, belki yaşam boyu bir mucize beklemek doğru değil ama kendinizle barışık yaşamanın size sunduğu güzellikleri ve nimetleri tatmaya başladığınızda içinizde bir yerlerde bir umut ışığının da yandığını hissediyorsunuz. Bu duygu size sözcüklerle anlatılamayacak kadar derin bir ferahlık veriyor.

Hayatı sevin, yaşamayı seçin, özünüzü sevin, çevrenizi sevin, yaşayın, hayatınızın parmaklarınızın arasından süzülüp dökülen kum tanecikleri gibi kayıp gitmesine izin vermeyin.



Bütün umudum kendimde. ( Terentius )

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..