Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Hayattan bir mola alabilmek

Hayattan bir mola alabilmek
 

Bir mola alabilmek mümkün olsaydı hayattan keşke; sadece bir günlüğüne. Sorumluluk yok, arayan yok, aradığın yok. Hayatı hızlı bir rutindeki herkes, böyle bir mola isterdi eminim. Aslında rutin olmayan hayatlar bile kendi içinde rutindir ki yenilenme ihtiyacı duyar. Böyle bir molaya, kimsenin “hayır” diyebileceğini sanmıyorum.

Çocukluğumuzda bize yüklenen sorumluluk, derslerimize çalışmak ve sınavlarımızda başarılı olmaktan ibaretti. Bunu sağladığımızı hissettirdiğimiz sürece, başka bir beklenti olmazdı. Okullar bitirdik ve sandık ki sorumluluklar da bitiyor. Öyle değilmiş meğer. Meğer ateş yakarmış. Be adam, bunu öğrenmen için elini yakman gerekmezdi tabi. Evliliğin de zorlayıcı bir sorumluluk olduğunu görmek için evlenmek gerekmiyor tabi.

Ama sadece kendine karşı sorumluluk almak, işe gidip gelmek dışında ciddi birşey yapmamak, bencilliği pekiştirmektir. Tabi ki herkes evlenecek, ya da her evlenen çocuk sahibi olacak diye birşey de yok. Yine de buna niyet etmemek, hayatta ciddi bir sorumluluk eksiğine sebep olacaktır. Kişi için büyük kayıp mıdır? Hayır.

Geçtiğimiz üç paragrafta ne demek istediğimi ifade edemediğimin farkındayım. Bir üç paragraf daha yazsam, sonucun değişeceğinden emin değilim. Bu bakımdan, kim ne anlamak isterse kendine o taraftan pay çıkartsın.

Neticede, yüksek sorumlulukla arası hoş olmayan kişiler: Evlenmek zorlayıcıdır.

Hayatı koşturmacayla geçen, iş-aile-arkadaş hayatı arasında iyi denebilecek bir denge kurabilen kişiler: Evlilik size göre gibi gözüküyor, ama yıpratabilir. Ayrıca unutmayın: Mola sadece bir fantazi...

 
Toplam blog
: 66
: 2742
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

MBA değil ama HBA (Herşeyi Bilen Adam) yapmış birisiyim. Hemen her konuda fikrim var ama hiç fikr..